Now Reading:
Župan Kolar djelatnicama i djelatnicima radio postaja čestitao Svjetski dan radija
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar djelatnicama i djelatnicima radio postaja čestitao Svjetski dan radija

Na 36. sjednici Opće skupštine UNESCO je proglasio 13. veljače kao datum kada se obilježava Svjetski dan radija.

Ovaj datum odabran je u znak sjećanja na 1946. kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda. Cilj Svjetskog dana radija je podizanje svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednost radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranja pristupa informacijama putem radija.

Povodom Svjetskog dana radija, župan Željko Kolar istaknuo je kako je radio i dalje jedan od najbržih i najpouzdanijih medija.

– Unatoč brzom napretku tehnologije i rastućoj popularnosti novih medija, radio ostaje kamen temeljac u svakodnevnom informiranju građana. Kroz godine, radio se mijenjao i prilagođavao novim trendovima, no nikada nije izgubio svoju nezamjenjivu ulogu o čemu govori i činjenica da samo na području Krapinsko-zagorske županije djeluje čak šest radio postaja: Radio Hrvatsko zagorje Krapina, Radio Kaj, Radio Marija Bistrica, Radio Stubica, Zagorski radio i Radio Zlatar. Osim što svojim slušateljima daje brze i relevantne informacije, važno je istaknuti da naše radio postaje kroz svoj raznoliki program čuvaju i promiču zagorsku tradiciju i kulturu te potiču toleranciju i raznolikost našeg društva – rekao je župan.

– Čestitam svim djelatnicama i djelatnicima radio postaja čestitam Svjetski dan radija te im zahvaljujem na njihovom svakodnevnom predanom radu u informiranju i povezivanju naših građana – poručio je župan Kolar.

foto: arhiva
sjever.hr/kzz.hr
13.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.