Now Reading:
Tradicionalni Dječji fašnik u Stubakima: Šarenilo maski, pjesma i ples te trikovi mađioničara razveselili sve prisutne
Full Article 3 minutes read

Tradicionalni Dječji fašnik u Stubakima: Šarenilo maski, pjesma i ples te trikovi mađioničara razveselili sve prisutne

U parku Maksimilijana Vrhovca u Stubičkim Toplicama održan je tradicionalni Dječji fašnik. Dječji osmijesi i šarene maske preplavile su Stubake te uveseljavale mještane i prolaznike.

Povorka je krenula od osnovne škole prema parku Maksimilijana Vrhovca, gdje im je bio pripremljen program, a sudjelovalo je 100-tinjak djece iz Dječjeg vrtića „Zvirek“ i Osnovne škole Vladimir Bosnar.

Načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak je rekao kako fašnik organiziraju Dječji vrtić „Zvirek“, Osnovna škola Vladimir Bosnar, Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice i Općina kao glavni pokrovitelj.

Svake godine u vrijeme maškara priredimo djeci mali dan zabave, i mi stariji se volimo maskirati, a kamoli djeca. To je njima veselje, u vrtiću već tjedan dana hodaju maskirani, a danas smo za njih angažirali i mađioničara koji će ih zabaviti. Uz to malo su se prošetali po ovom prekrasnom danu, malo će pjevati, plesati, počastiti se krafnama i sokovima, a nakon toga neki će ići na spavanje, a neki doma, ovisi o godištu – istaknuo je načelnik Beljak.

Sudjelovale su starije vrtićke grupe i niži razredi osnovne škole.

Dan je lijep i svi preduvjeti su ispunjeni za jedno lijepo prijepodne, a popodne će svi, po onim privatnim linijama, ići malo kod djeda i bake ili kod susjeda da još malo obilježe ovaj veseli dan – naglasio je Beljak.

Ravnateljica Dječjeg vrtića „Zvirek” Kristina Ljubić kazala je kako su pripreme za fašnik svake godine jako vesele. 

– To je period kojem se djeca jako vesele, pripreme traju duže vrijeme i dogovaraju se s odgojiteljicama u što će se maskirati. Starije grupe većinom imaju maske koje su vezane uz neke projekte i aktivnosti koje rade, tako da je to uvijek zanimljivo – pojasnila je ravnateljica vrtića i dodala kako je jedna srednja vrtićka skupina maskirana u semafore, jer oni rade projekt o prometu pa su to povezali na ovaj način.

Druga srednja grupa je maskirana u superjunake. Oni, također rade na jednom projektu da superjunaci ne moraju nužno biti zli, da ima i dobrih superjunaka koji imaju pozitivne moći, a najstarija grupa je maskirana u knjige, knjiškog moljca, olovke i boje – zaključila je Ljubić.

Mališane je u parku zabavljao i mađioničar, koji im je pripremio razne zanimljive trikove.

sjever.hr 13.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.