Now Reading:
Nova predsjednica Udruge Vezilja Cestica je Doroteja Dobrotić
Full Article 3 minutes read

Nova predsjednica Udruge Vezilja Cestica je Doroteja Dobrotić

Održana je redovita izvještajno-izborna sjednica Udruge Ručnih radova Vezilje Cestica.

Na početku sjednice sudionice sastanka pozdravila je predsjednica Mirjana Vunderlih, a po jednoglasno prihvaćenom dnevnom redu izabrana su i radna tijela za vođenje skupštine. Opširno izvješće o radu Udruge Vezilje Cestica podnijela je tajnica Vesnica Šipek, a nakon izvješća za 2023. godine osvrnula se na rad Udruge u proteklih 10 godina. Na samom početku morale su svoje aktivnosti preseliti iz Pastoralnog centra u Radovcu u prostoriju društvenog doma u Gornjem Vratnu, a vrijedne članice Udruge Vezilje protekle godine napravile su 3 kompleta oltarnjaka za župnu crkvu Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu te novo misno ruho za kapele župe Križovljan, za kapelu Svetog Lovre u Lovrečanu i kapelu Alojzija Stepinca u Otok Virju. Članice Udruge Vezilje i dalje su radile na heklanju i izradi cvijeća od krep papira, a uvele su i oslikavanje stakla i staklenih kuglica.  

Šivale su torbe od jute, platnene torbe i pregače koje su ukrašavane heklanim detaljima, a u više navrata posjetile su i domove starijih i nemoćnih osoba te organizirale humanitarne izložbe čiji prihod je bio namijenjen za liječenje bolesne djece. Kroz proteklih deset godina izložbom svojih radova sudjelovale su na promocijama Općine Cestica, a svoje radove izložile su i u općini Maruševec i Petrijanec, a u više navrata bile su i na stručno-edukativnim ekskurzijama te svojim aktivnostima doprinosile promicanju i upoznavanju ručnih radova Cestice.

Nakon prihvaćenih izvješća jednoglasno je razriješeno staro rukovodstvo, a u novo čelništvo Udruge Vezilja Cestica izabrani su, za predsjednicu Doroteja Dobrotić, za tajnicu Josipa Banfić, za blagajnicu Štefanija Borak i za likvidatora Dragica Kišić, a za članice Izvršnog odbora još su izabrane Marija Dobrotić, Ana Mihin i Mirjana Vunderlih. U novi Nadzorni odbor izabrane su Marija Križanić, Marija Obadić i Marta Šobak.

Na povjerenju članicama Udruge zahvalila je novoizabrana predsjednica Doroteja Dobrotić, a jednoglasno je prihvaćen i plan rada za naredno razdoblje koji se i nadalje bazira na izradu ručnih radova i dosadašnjih već uhodanih aktivnosti. Također se planira stručno-edukativni izlet, a u planu je i nabava novog stroja za šivanje.

Članicama Udruge ručnih radove Vezilje na očuvanju tradicije izrade ručnih radova cestičkog kraja te prenošenju znanja na mlađe što je od iznimnog značaja za očuvanje zavičajne baštine zahvalio je i načelnik Općine Mirko Korotaj.

sjever.hr 13.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.