Now Reading:
Barakude danas protiv Srbije traže pobjedu i plasman među četiri najbolje momčadi na Svjetskom prvenstvu
Full Article 2 minutes read

Barakude danas protiv Srbije traže pobjedu i plasman među četiri najbolje momčadi na Svjetskom prvenstvu

Uvjerljivom pobjedom protiv Kine (22:4) na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu koje se igra u Dohi, reprezentacija Hrvatske ostvarila je primarni cilj, plasman na Olimpijske igre u Parizu. No, ta je pobjeda donijela i ulazak u četvrtfinale, u kojem popularne Barakude, danas od 17 sati, očekuju ogled protiv Srbije uz prijenos na HTV 2.

Pobjedom hrvatski vaterpolisti ulaze u borbu za medalje, dok poraz nosi razigravanje za utješni plasman. Protiv Srbije smo na velikim natjecanjima do sada odigrali okruglih 40 utakmica. Hrvatska je slavila u njih 14, Srbija je kao pobjednik izašla iz 19 susreta, dok ih je sedam završeno neriješenim rezultatom.

Ipak, na svjetskim prvenstvima imamo bolji omjer. Od pet utakmica na smotri najboljih svjetskih reprezentacija, Hrvatska ima tri pobjede, jednu više od Srbije.

– Što se suparnika tiče, o njima ne treba puno govoriti. Sigurno da oni nemaju nekih većih rezultata odnosno medalja od Igara u Tokiju 2021. To je rezultatski deficit, ali Srbija je uvijek sjajna reprezentacija. Vaterpolska velesila. Što se nas tiče mi smo vjerujem u energetskom pogledu spremni. Ponavljam, nas je EP u našoj zemlji ‘izmasakriralo’. Fizički i psihički, ali ne treba se sada na to vraćati. Mislim da smo se odmorili, da su igrači spremni i svjesni što nas čeka – poručio je hrvatski izbornik Ivica Tucak uoči utakmice.

Tucak je dodao da treba izbjeći bilo kakav fizički vaterpolo jer su u tom segmentu Srbi jači.

– Mi moramo utakmicu „staviti” u jako snažan ritam sa strahovito puno plivanja. Tu smo mi brži. Ako ćemo tako odigrati, teško će to Srbija pratiti. No, uđemo li u igru „jedan na jedan” onda smo gotovi. Tu ne možemo parirati ni Jakšiću, ni Mandiću, ni Ranđeloviću. Kažem, sporiji su nego mi i ako obrana bude dobra, onda ćemo „biti na konju” – zaključio je Tucak.

sjever.hr
13.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.