Now Reading:
Prestrašno: Ženu mlatio do nesvijesti, vezao je lancima i prijetio ubojstvom. Oslobođen je 
Full Article 3 minutes read

Prestrašno: Ženu mlatio do nesvijesti, vezao je lancima i prijetio ubojstvom. Oslobođen je 

Skoro godinu dana učestalo je mlatio svoju izvanbračnu suprugu, udarao ju je šakama u glavu, gušio je dok nije pala u nesvijest, govorio joj da će je ubiti, baciti u bunar, a pred drugima je ponavljao i da je čeka posebna bačva u podrumu. Pred djecom joj je govorio da će je “nabiti na ražanj i okretati dok joj oči cvrče na žeravici”, a ražnjem je prijetio i njenoj majci te njenom sinu iz prvog braka, prenosi index.hr.

Sve se odvijalo od veljače 2018. godine do siječnja 2019., da bi ga u postupku koji je okončan ovih dana na Općinskom sudu u Splitu sudac Mario Franetović osudio na godinu dana uvjetnog zatvora, u koji neće ići ako u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

Žrtva je na suđenju ispričala da se N. F. prema njoj počeo nasilnički ponašati kada je bila trudna, a da je nasilje postalo svakodnevno tri mjeseca prije nego je otišla od kuće. Osim što ju je često tukao, razbio joj je mobitel te joj nakon toga dao zamjenski koji joj je jednom prilikom oduzeo.

Optuživao ju je da ne odlazi na posao nego se kurva. Tijekom studenog i prosinca prošle godine ju je vozio na posao i natrag kući. Tukao ju je u glavu i vrat, šakama iza ušiju te je gušio.

Nesretna je žena pred sudom također rekla da je N. F. njihovoj jednogodišnjoj kćeri govorio da će zajedno mami kidati prst po prst i vaditi oko po oko, ako pogriješi. Rekla je kako ju tuče, veže lancima, te ju prisiljava na seksualne odnose.

N. F. je pred sudom rekao da se ne smatra krivim ni za što mu se stavlja na teret, no u obrani je djelomično potvrdio navode iz optužnice. Sudac je zaključio da su iskazi svjedoka ipak dovoljno uvjerljivi, logični i podudarni da bi ih prihvatio kao činjenice te ga je proglasio krivim za sva kaznena djela za koja je i optužen.

No kod određivanja zatvorske kazne prevagnule su olakotne okolnosti, odnosno to da je na kraju izrazio kajanje i da je tvrdio kako sada živi s novom ženom, brine o troje djece i nije više nasilan. Osim toga, sudac je kao olakotno ocijenio da se ostali oštećeni u drugom dijelu postupka nisu odazvali na sudske pozive.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/index.hr 12.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.