Now Reading:
Konstituiran novi Savjet mladih Međimurske županije, za predsjednicu izabrana Iva Medved
Full Article 2 minutes read

Konstituiran novi Savjet mladih Međimurske županije, za predsjednicu izabrana Iva Medved

U Međimurskoj županiji održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Savjeta mladih, a sjednici su nazočili Ana Sobočanec, Vito Vukoja, Iva Medved, Ema Šamarija, Timon Krznar i Maja Drvenkar. Predsjednica Savjeta mladih Međimurske županije je Iva Medved, a za njezinu zamjenicu izabrana je Maja Drvenkar. Novoizabrana predsjednica bit će ujedno i članica Savjeta mladih Vlade Republike Hrvatske.

Savjet mladih predstavlja savjetodavno tijelo Međimurske županije koje je osnovano s ciljem da se glas mladih čuje i da upravo oni budu podrška u nastojanju da se stvara zajednica u kojoj će potrebe svih generacija biti ravnomjerno zastupljene, pa tako i potrebe i interesi mladih naraštaja.

Međimurska županija će mladima omogućiti da putem Savjeta izraze svoje stavove, ideje i probleme koji su važni za njihovu zajednicu. Upravo će na taj način mladi postati aktivni sudionici u kreiranju lokalnih politika i programa te će imati priliku izravno utjecati na oblikovanje budućnosti svoje zajednice.

Županijski Savjet mladih osnovan je u lipnju 2014. godine odlukom Skupštine Međimurske županije i aktivno je uključen u rad Radne skupine za mlade pri Hrvatskoj zajednici županija i radne skupine za podršku savjetima mladih na općinskoj, gradskoj i županijskoj razini, kao i pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Savjet mladih Međimurske županije sazvao je predsjednik Skupštine Međimurke županije Dragutin Glavina, a konstituiran je na sjednici 5. veljače, kojoj je uz predsjednika Skupštine nazočila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač.

Članovima novog saziva čestitao je i župan Međimurske županije Matija Posavec, uz poruku da jasno, bez zadrške, artikuliraju svoje stavove i budu ustrajni u radu za dobrobit zajednice.

– Zahvaljujemo bivšoj predsjednici Savjeta mladih Ana-Marii Babić koja je u dva mandata vodila Savjet Mladih Međimurskoj županiji na neumornom zalaganju za dobrobit mladih u našoj zajednici te zastupanju njihovih interesa – poručili su iz Međimurske županije.

sjever.hr
12.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.