Now Reading:
FOTO Završio 60. Međimurski fašnik koji je okupio preko 30 karnevalskih skupina
Full Article 1 minutes read

FOTO Završio 60. Međimurski fašnik koji je okupio preko 30 karnevalskih skupina

Velik broj maškara, ali i posjetitelja otjerao je kišne oblake, te su zabavom i veseljem ispunili središte Čakovca. Ovogodišnji jubilarni, 60. Međimurski fašnik okupio je 30 karnevalskih skupina iz Hrvatske i Slovenije, a glavnom je pozornicom prodefiliralo preko 600 ljudi.

Fašnik je doba kad je sve dopušteno, kad bukom i veseljem tjeramo zimu, ali i spaljivanjem Fašnika sve ono loše ostavljamo iza sebe, te spremni čekao novo razdoblje. Čakovečka manifestacija ima dugogodišnju tradiciju, a njena je posebnost što se na njom mogu vidjeti i tradicijske maske. I ova godina nije bila drugačija, a neke smo skupine vidjeli po prvi put.

Maštovitih maski i smijeha nije nedostajalo, a maškare su uz pomoć voditelja, popularnog Pepsija, nasmijale i zabavile okupljeno mnoštvo. Manifestaciju je organizirala Turistička zajednica grada Čakovca, te je nakon spaljivanja Fašnika završilo trodnevno čakovečko karnevalsko veselje. Da posjetimo, u petak je održan Jaslički, a u subotu također tradicionalni Dječji fašnik.

sjever.hr

11.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.