Now Reading:
Boksačica Ivana Habazin priprema se za meč života: „Ovo je vrhunac moje karijere. Idem na sve ili ništa. Spremna sam i vidim se kao pobjednica“
Full Article 3 minutes read

Boksačica Ivana Habazin priprema se za meč života: „Ovo je vrhunac moje karijere. Idem na sve ili ništa. Spremna sam i vidim se kao pobjednica“

Boksačica Ivana Habazin (34) iz Zlatara na svom je Facebook profilu početkom godine objavila sjajne vijesti, kako će se pred domaćom publikom, boksati za ujedinjenje svjetskih titula.

Protivnica će joj biti  američka boksačica Jessica McCaskill, a Ivana će imati priliku osvojiti svjetske naslove po WBC, WBA i IBO verziji, te njima nadodati Ringov pojas velter-kategorije.

Meč će se održati 20. travnja u Hrvatskoj, točnije u KC Dražen Petrović. Ivana je prvi profesionalni boksač, muški ili ženski, u povijesti Hrvatske koji će ‘kući’ dovesti ovaj povijesni događaj.

Samouvjerena je, marljivo trenira, spremna je i nada se da će pobijediti. Kako se priprema, kako vidi protivnicu i meč, rekla je za sjever.hr.

Pripreme je započela još u studenom prošle godine. Prvi ciklus su bazične pripreme gdje je prvi fokus na snazi, onda kreću boks i kondicija, te finalni dio sparinzi.

Radila sam dio na Floridi, sada sam na visinskim pripremama u Kolumbiji, a sredinom ožujka završni dio priprema odradit ću u Zagrebu. Treniram dva puta dnevno, osim subote kada imam jedan trening, a nedjelja je dan za odmor. I tako u krug – istaknula je Ivana Habazin. 

FOTO: Moko&Friends

Protivnica joj je američka boksačica Jessica McCaskill, aktualna WBC, WBA, IBO i Ring Magazin svjetska prvakinja. Ivana kaže kako je riječ o bivšoj apsolutnoj svjetskoj prvakinji.

– Dakle svrstana je u top 10 najboljih boksačica svijeta u svim kategorijama, što jako puno govori kolika je zapravo opasna. Ona ima nesvojstven boksački stil, tako da ja svoju prednost vidim u tehnici i brzini. Maksimalno sam fokusirana na tu borbu. Za ovaj meč izborila sam se ‘krvavo’ u protekle tri godine i vjerujem da ću pobijediti – naglasila je boksačica Habazin.

 Ivana smatra da će borba biti teška i sprema se za to, ali uz to se vidi kao pobjednica.

– Ovo je vrhunac moje karijere. Tako da idem na sve ili ništa, nema kalkuliranja. Ako ovo izgubim to bi značio kraj, jer teško da ću opet biti u ovoj poziciji, a upravo mi je to i dodatna motivacija da pobijedim i ispišem povijest. Pozvala bih sve da dođu u Cibonu jer će spektakl biti zagarantiran, pošto će biti još desetak muških mečeva – zaključila je Ivana Habazin.

Ivana očekuje mnogobrojnu publiku koja će je doći podržati.

Mečevi počinju u 18:30 sati, a ulaznice možete kupiti na: https://www.entrio.hr/event/jessica-mccaskill-vs-ivana-habazin-wbc-wba-ibo-mec-za-titule-16887

FOTO: Domagoj Doko
FOTO: Domagoj Doko
FOTO: Željko Koprolčec

FOTO: Željko Koprolčec, Domagoj Doko, Moko&Friends

i.belošević/sjever.hr 10.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.