Now Reading:
Vatreni u novom izdanju Lige nacija: poznati termini utakmica protiv Portugala, Poljske i Škotske
Full Article 1 minutes read

Vatreni u novom izdanju Lige nacija: poznati termini utakmica protiv Portugala, Poljske i Škotske

Poznat je raspored odigravanja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u četvrtom izdanju Lige nacija, nakon što je pariški ždrijeb prestižnog europskog reprezentativnog natjecanja svrstao Vatrene u skupinu 1 Lige A u društvu Portugala, Poljske i Škotske.

Hrvatska će nastup otvoriti gostovanjem u Portugalu 5. rujna, a tri dana poslije ugostiti Poljsku. U listopadu će Vatreni biti domaćini Škotskoj (12. listopada) i gostovati u Poljskoj (15. listopada), a u studenom će najprije putovati u Škotsku (15. studenoga) da bi grupni dio natjecanja završili na domaćem terenu protiv Portugala (18. studenoga).

Odluku o gradovima domaćinima Hrvatski nogometni savez donijet će naknadno.

Novost od ove sezone je da dalje ne idu samo pobjednici skupina A lige već i drugoplasirani. To znači da će se igrati jedna utakmica više, odnosno četvrtfinalni ogled koji je na rasporedu u ožujku 2025. godine, dok će polufinala i finale biti održani u lipnju sljedeće godine.

Također, novitet je da će odsad osim posljednjeplasiranih reprezentacija iz liga moći ispasti i trećeplasirani koji će razigravati s drugoplasiranim iz niže lige, dok pobjednici liga imaju i dalje garantiran plasman u viši rang.

sjever.hr
09.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.