Now Reading:
U Osnovnoj školi Mače i Područnoj školi Peršaves birat će se novi članovi Dječjeg Općinskog vijeća Općine Mače
Full Article 2 minutes read

U Osnovnoj školi Mače i Područnoj školi Peršaves birat će se novi članovi Dječjeg Općinskog vijeća Općine Mače

Općina Mače donijela je Odluku o raspisivanju izbora za članove Dječjeg Općinskog vijeća Općine Mače. Dječje Općinsko vijeće predstavlja aktivnost koja omogućava djeci ostvarivanje njihovih prava te ih potiče na aktivno sudjelovanje u životu Općine Mače. Ono omogućava djeci slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece u Općini Mače.

Općina Mače nosi status Općina – prijatelj djece, koji dodjeljuje Savez Društva Naša djeca Hrvatske. Kao nevladina udruga ona potiče osnivanje i rad Dječjih vijeća kao oblika dječje participacije na lokalnoj razini.

Prvo Dječje vijeće i Dječji načelnik Općine Mače izabrani su 2022. godine na mandat od dvije godine. Budući da ističe mandat aktualnom Dječjem Općinskom vijeću potrebo je raspisati nove izbore.

Dječje Općinsko vijeće Općine Mače ima po dva člana iz svakog razrednog odjela od trećeg do sedmog razreda Osnovne škole Mače i Područne škole Peršaves, koji se biraju na mandat od jedne godine. Izbori se provode u OŠ Mače i PŠ Peršaves u suradnji s DND-om Mače.

– Za održavanja izbora određuje se peti tjedan u mjesecu ožujku 2024. godine, odnosno razdoblje
od ponedjeljka, 25. ožujka, do petka, 29. ožujka. Izbori će se u navedenom tjednu održati u svakom razrednom odjeljenju na satu razrednika – piše u Odluci koja je stigla iz Općine Mače.

Foto: Općina Mače
sjever.hr
09.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.