Now Reading:
Razmišljate o ljetovanju? Pripremite puno eura jer ležaljke, suncobrani i ostalo na plaži bit će još skuplje
Full Article 2 minutes read

Razmišljate o ljetovanju? Pripremite puno eura jer ležaljke, suncobrani i ostalo na plaži bit će još skuplje

Vlada je na ovotjednoj sjednici donijela uredbu kojom se regulira dodjela dozvola na pomorskom dobru i određuju minimalne naknade za ugostiteljske usluge, iznajmljivanje ležaljki i druge djelatnosti na javnim plažama unutar pomorskog dobra.

Nova uredba donosi osjetno povećanje minimalnih naknada za obavljanje pojedinih djelatnosti na pomorskom dobru, piše Tportal.

Zadnji put su te naknade bile regulirane prije dvadeset godina pa je tako, primjerice, minimalna naknada za iznajmljivače ležaljki i suncobrana iznosila od deset do 40 kuna godišnje po ležaljki (suncobranu), ovisno o turističkom razredu. Sada se za tu djelatnost predlaže jedinstvena naknada od 40 eura godišnje, što je gotovo osam puta više od sadašnje najskuplje minimalne naknade.

Dozvola na pomorskom dobru može se izdati za raznovrsne, najčešće sezonske djelatnosti, od iznajmljivanja opreme za rekreaciju i sport, ugostiteljskih usluga, trgovine do postavljanja reklama.

Prema odredbama nove uredbe, za iznajmljivanje skutera minimalna naknada je tisuću eura po plovilu, dok se dosad kretala od 400 do 800 eura, ovisno o turističkom razredu. Za iznajmljivanje motornog čamca nova minimalna naknada je 800 eura po plovilu, a bila je od 20 do 46 eura po dužnom metru, donosi Tportal.

Minimalna naknada za iznajmljivanje pedalina i dasaka za jedrenje sada se penje na 100 eura po plovilu dok je dosad iznosila od 40 do 66 eura.

foto: arhiva
sjever.hr/tportal.hr
09.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.