Now Reading:
Varaždinci, javite se na vrijeme! Grad je ove godine osigurao 50 tisuća eura za sufinanciranje kupnje i servisa bicikala
Full Article 3 minutes read

Varaždinci, javite se na vrijeme! Grad je ove godine osigurao 50 tisuća eura za sufinanciranje kupnje i servisa bicikala

S ciljem poticanja građana na svakodnevno korištenje bicikala u javnom prometu, Grad Varaždin i ove godine nastavlja praksu sufinanciranja servisiranja i kupnje bicikala.

Na službenim web stranicama objavljen je javni poziv serviserima i prodavačima bicikala za sudjelovanje u provođenju mjera poticaja servisiranja i kupnje bicikala u 2024. godini. Ove godine javni poziv raspisan je ranije, a također je iznos za tu mjeru povećan s lanjskih 37.500 na ukupno 50.000 eura.

Grad Varaždin će tim sredstvima građanima sufinancirati servisiranje starog bicikla s 50% troškova servisa, odnosno maksimalno do 40,00 eura po korisniku. Za tu mjeru osigurano je ukupno 20.000,00 eura u Proračunu Grada Varaždina za 2024. godinu, a sufinancirat će se servis ukupno 500 bicikala. Mjera servisiranja starih bicikala provoditi će se od 4. ožujka do 3. lipnja 2024. godine.

Nadalje, Grad Varaždin će građanima sufinancirati kupnju novog bicikla s 60,00 eura po korisniku za što je osigurano 30.000,00 eura u Proračunu Grada Varaždina za 2024. godinu. Građani Varaždina će na taj način moći kupiti ukupno 500 bicikala. Mjera sufinanciranja kupnje novog bicikla provoditi će se od 4. ožujka 2024. godine do 3. lipnja 2024. godine.

– Vjerujem da je to značajna pomoć našim sugrađanima u trenutku kada se pripremaju za sezonu. Također, Grad intenzivno radi na osiguravanju kvalitetne i sigurne biciklističke infrastrukture te na taj način želimo dodatno potaknuti građane da koriste bicikle. Možda ranije biciklistička infrastruktura nije bila najbolja i građani se nisu osjećali najsigurnije, ali sada to želimo promijeniti – istaknuo je varaždinski dogradonačelnik Miroslav Marković, otkrivši da nakon što je uređen potez Šenoine ulice prema Gradskoj tržnici, uskoro počinju novi radovi na novoj lokaciju u gradskome središtu.

– Vjerujem da već tijekom travnja započinjemo s rekonstrukcijom Vrazove ulice na potezu od Hallerove aleje do Ulice Andrije Kačića Miošića. I tu će također biti nove biciklističke staze, kojih do sada nije bilo. Iako je ta ulica dovoljno široka, zbog nepostojanja biciklističkih staza, biciklisti se nisu osjećali sigurnima u prometu. Riječ je o vrlo zahtjevnom zahvatu i radovi na kompletnoj rekonstrukciji mogli bi potrajati do kraja godine – zaključio je Marković.

Javni poziv je objavljen na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina na poveznici

https://varazdin.hr/javni-pozivi/javni-poziv-serviserima-prodavacima-bicikala-sudjelovanje-provodenju-mjera-poticaja-servisiranja-i-k-11012/ , a rok prijave za servisere/prodavače bicikala je 16. veljače 2024. godine do 12,00 sati.

Popis servisa i radionica koji će se javiti na javni poziv bit će objavljen pa se i ove godine očekuje da će velik broj građana na vrijeme iskoristiti tu povoljnost koju nudi Grad Varaždin.

Sve dodatne informacije vezane uz provođenje mjera poticanja servisiranja i kupnje bicikala mogu se dobiti na e-mail adresi gospodarstvo@varazdin.hr.

sjever.hr
08.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.