Now Reading:
Varaždinski ministar Damir Habijan: „Zakonom o trgovini uspostavili smo balans između privatnog i poslovnog života”
Full Article 2 minutes read

Varaždinski ministar Damir Habijan: „Zakonom o trgovini uspostavili smo balans između privatnog i poslovnog života”

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan gostovao je u Dnevniku Nove TV. Osvrnuo se, odgovarajući na pitanja, i na neradnu nedjelju i reakcije poslodavaca.

– Ne bih rekao da se bune. Naravno da takva udruženja uvijek traže i zastupaju interese svojih članova udruga i komora i da uvijek ima drugačijih prijedloga, ali nisam vidio da je netko načelno sto posto protiv ovakvog rješenja – rekao je.

Izrazio je zadovoljstvo odlukom Ustavnog suda, rekavši da je Zakonom o trgovini uspostavljen balans između slobode i privatnosti radnika u trgovinama s jedne strane te poduzetničkih sloboda s druge.

Naglasio je da je bilo ključno osigurati 16 dana u godini kada se nedjeljom i u dane blagdana može raditi.

– Cilj i smisao Zakona je da oni koji su radili nedjeljom, sada mogu provesti vrijeme sa svojom obitelji – poručio je Habijan.

Na pitanje jesu li mali trgovci zakinuti, rekao je da će se držati odluka pravosudnih tijela.

– Ustavni sud je u odluci spomenuo i diskriminacijsku osnovu po pitanju kvadrature, vlasničke strukture. Kao legalist ću se uvijek držati odluka pravosudnih tijela, poštujem odluku Ustavnog suda – poručio je.

Ministar je istaknuo da nema podatak je li možda došlo do vala otpuštanja radnika.

– Nemam, ali imam podatak vezano za promet. U prvih devet dana ove godine veći je broj fiskaliziranih računa za nekih 817.000 i gotovo 96 posto veći iznos prihoda – zaključio je Habijan.

sjever.hr
07.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.