Now Reading:
U Županijskoj upravi koprivničko-križevačkoj potpisani sporazumi o financiranju programa skrbi za starije osobe vrijedni 340 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

U Županijskoj upravi koprivničko-križevačkoj potpisani sporazumi o financiranju programa skrbi za starije osobe vrijedni 340 tisuća eura

U prostorijama Županijske uprave koprivničko-križevačke potpisani su 340 tisuća eura vrijedni sporazumi programa pomoći u kući za starije osobe u 2024. godini i dnevnog boravka za starije osobe u Križevcima. Udio Koprivničko-križevačke županije u ukupnoj vrijednosti sporazuma je 206 tisuća eura, a ostatak sredstava su osigurale jedinice lokalne samouprave, potpisnice sporazuma.

Vrijednost ugovora veća je za 50 tisuća eura u odnosu na prošlu godinu, a njima će se omogućiti nastavak zaposlenja za 24 osobe koje brinu za oko 240 korisnika na području Koprivničko-križevačke županije.

Župan Darko Koren je istaknuo kako Županija već 18 godina u kontinuitetu provodi programe te vodi brigu o ranjivim skupinama, posebno o starijim osobama.

Od samih početaka provođenja programa pa sve do danas osigurali smo preko 2.5 milijuna eura za provedbu i realizaciju ovih vrijednih programa koji uvelike pomažu u našem zajedničkom cilju, a to je korisnicima omogućiti još kvalitetnije životne uvjete i veću sigurnost te da što dulje ostanu u svojim kućama. To ne bi bilo moguće bez predanog  rada i velikog truda vrijednih gerontodomaćica koje su često jedina spona korisnika sa zajednicom. Vjerujem da će ova sredstva biti od značajne pomoći, a Županija će i dalje provoditi odgovornu socijalnu politiku – poručio je župan.

Zahvalio je dugogodišnjim partnerima – Gradu Križevcima, Općini Virje i ostalim općinama koje sudjeluju u programu, Klubu za starije osobe Mariška, Gradskom društvu Crvenog križa Križevci kao i županijskom Savjetu za umirovljenike i osobe starije životne dobi te dodao kako Županija uz izvaninstitucionalnu skrb kontinuirano pomaže i kroz institucionalne oblike pomoći – financirajući rad Doma za starije i nemoćne osobe, sufinancirajući smještaj u privatnim domovima i brojne  projekte iz područja zdravstva i socijalne skrbi, partnerskim odnosom u projektu izgradnje Centra za starije osobe Đurđevac te pripremom projekta Regionalnog centra za palijativnu medicinu i liječenje boli u Koprivnici u sklopu Razvojnog sporazuma Sjever.  

Župan Koren sporazume je potpisao s gradonačelnikom Križevaca Marijom Rajnom, načelnikom Općine Virje Mirkom Perokom, predsjednicom Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentinom Čadavec i ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonijom Pukec koji su također izrazili zadovoljstvo što se kvalitetna suradnja nastavlja.

Input your search keywords and press Enter.