Now Reading:
Netko je prošle godine srušio cijelo romsko naselje, policija još uvijek traži krivca
Full Article 2 minutes read

Netko je prošle godine srušio cijelo romsko naselje, policija još uvijek traži krivca

Romsko naselje u općini Drnje, u kojem je živjelo pet obitelji, u rujnu prošle godine još uvijek nepoznati počinitelj srušio je teškom mehanizacijom, piše Jutarnji.hr.

Podsjetimo, počinitelj je iskoristio tadašnje prelijevanje Drave iz korita kada su mještani naselja boravili u drnjanskoj školskoj dvorani kako bi izbjegli nadiranje Drave.

Policija slučaj istražuje do danas jer još uvijek nije pronađen počinitelj koji je iskoristio situaciju kada mještana nije bilo i sravnio romsko naselje.

Franjo Horvat, predstavnik romske zajednice u Koprivničko-križevačkoj županiji, izrazito je nezadovoljan što se još uvijek ne zna počinitelj ili barem osumnjičena osoba, piše Jutarnji.hr.

– Nevjerojatno je da se toliko mjeseci nakon nemilog događaja ne zna tko je bio toliko drzak i uništio krovove nad glavama tih obitelji – rekao je Horvat.

Kuće su porušene teškom mehanizacijom, pa još više čudi da istraga još uvijek tapka na mjestu.

Stradale obitelji trenutno borave kod rodbine, a načelnik Općine Drnje, Petar Dombaj uputio je prijedlog potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi te saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju da problem riješe tako da država ustupi svoje nekretnine za stanovanje stradalih obitelji.

Načelnik je ujedno dodao kako na području Koprivničko-križevačke županije ima dovoljno takvih nekretnina, a upravo jedna takva nalazi se i na području općine Drnje.

sjever.hr

07.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.