Now Reading:
Nastavlja se projekt “Pomozi, Zaposli, Usreći” u Prelogu vrijedan 510 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Nastavlja se projekt “Pomozi, Zaposli, Usreći” u Prelogu vrijedan 510 tisuća eura

Dobre vijesti stigle su ovih dana u Grad Prelog. Naime, zaprimljen je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Korisniku za provedbu Projekta pod nazivom: Pomozi, Zaposli, Usreći IV.

Nastavak je to uspješnog projekta koji niz godina provodi Grad Prelog. Projekt je vrijedan 510.000,00 €, traje 36 mjeseci, usluga za korisnike provodit će se 34 mjeseci, a financira se u stopostotnom iznosu.

Ciljana skupina projekta su osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom kojima će se putem pružanja usluge pridonijeti većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

Potporu i podršku pružat će 10 pružatelja za 60 korisnika s područja Grada Preloga na poslovima organizacije prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene te druge svakodnevne potrebe.

– Ovo je nastavak jedne uspješne priče na koju smo navikli naše građane starije životne dobi. Siguran sam da će i ova faza projekta biti uspješna, a izuzetno sam zadovoljan što je trajanje projekta sada tri godine te se time dobiva određena sigurnost i za one zaposlene unutar projekta, ali i za krajnje korisnike – istaknuo je zadovoljstvo nastavkom ovog uspješnog projekta za Grad Prelog, gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

sjever.hr

07.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.