Now Reading:
Grad Ludbreg uključen je u projekt Europe goes local za poboljšanje kvalitete rada s mladima
Full Article 2 minutes read

Grad Ludbreg uključen je u projekt Europe goes local za poboljšanje kvalitete rada s mladima

Grad Ludbreg uključen je u projekt Europe goes local – supporting youth work at the municipal level koji provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Projekt ima za cilj poboljšati kvalitetu rada s mladima, posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika na lokalnoj razini – predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave te osoba aktivnih u radu s mladima.

Projekt je odobren za 10 gradova u Hrvatskoj i svaki od njih provodi individualni plan prilagođen potrebama mladih na svojem području.

U sklopu projekta, predstavnice Grada Ludbrega Svjetlana Horvatić i Melani Koprek sudjelovale su na četverodnevnom treningu od 30. siječnja do 2. veljače 2024. godine koji se održao u Bjelovaru.

Predstavnici gradova su tijekom osposobljavanja imali priliku usvojiti temeljne pojmove o radu s mladima, saznati više o sudjelovanju mladih u životu lokalne zajednice i nadahnuti se uspješnim primjerima.

Kao temelj za daljnji rad u projektnim aktivnostima, gradovi su izradili individualne planove za stvaranje poticajnog okružja za rad s mladima u vlastitim zajednicama unutar kojih su osmislili nekoliko važnih strateških aktivnosti.

Ovakav pristup, koji je individualiziran od samog početka, te se planovi kreiraju na temelju postojećeg stanja i potreba svakog sudionika projekta, pokazao se prethodnih godina korisnim za velik broj jedinica lokalne samouprava koje su do sada sudjelovale u nacionalnom konceptu aktivnosti.

foto: ludbreske-novine.com.hr
sjever.hr/ludbreske-novine.com.hr
07.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.