Now Reading:
Donji Kraljevec ugostio malonogometni turnir Sportskih igara mladih: Kraljice i Kraljevi putuju na županijsku završnicu
Full Article 2 minutes read

Donji Kraljevec ugostio malonogometni turnir Sportskih igara mladih: Kraljice i Kraljevi putuju na županijsku završnicu

Donji Kraljevec bio je domaćin prvog kvalifikacijskog turnira u malom nogometu Coca-Cola Cupa, koji se igra u okviru Plazma Sportskih igara mladih. Nakon uzbudljivih nadmetanja plasman na županijsku završnicu kod djevojčica je izborila ekipa Kraljica, a kod dječaka momčad Kraljeva.

Ostali sudionici županijske završnice bit će poznati nakon turnira u Goričanu, Draškovcu, Prelogu i Donjoj Dubravi. Pobjednici s ovog turnira putuju na regionalno finale, dok će oni najbolji izboriti plasman na veliku državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Splitu.

Malonogometni turnir Plazma Sportskih igara mladih svake godine okupi oko 40.000 igračica i igrača iz cijele Hrvatske. Ove godine mogu sudjelovati godišta 2006. i mlađi te 2008. i mlađi u muškoj konkurenciji, kao i 2008. i mlađi u konkurenciji djevojčica.

Uz promociju sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”, kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša. Program „Zero Waste“ u Međimurskoj županiji posjetio je učenike osnovnih škola Prelog i Donja Dubrava koji su pokazali izvrsno znanje i spretnost u održivom razvoju i očuvanju prirode.

Plazma Sportske igre mladih ove godine organizirat će više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina i 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u okviru Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, kao i međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno održavaju u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300.000 djece i mladih.

sjever.hr
07.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.