Now Reading:
Važno upozorenje klijentima još jedne banke: „Zapamtite, banka vam ovo nikada neće poslati”
Full Article 2 minutes read

Važno upozorenje klijentima još jedne banke: „Zapamtite, banka vam ovo nikada neće poslati”

Zaredale su prijevare preko telefonskih poziva, ali i drugih načina komunikacije, pa je još jedna banka upozorila građane na brojne prijevare te svoje klijente pozvala na oprez.

Ovoga je puta riječ o Podravskoj banci koja upozorava klijente na povećani broj prijevara prilikom kojih prevaranti u telefonskim pozivima i drugim načinima komunikacije (WhatsApp, SMS, e-mail) navode primatelje da daju osobne i financijske podatke poput podataka o platnim karticama, piše Dnevnik.hr.

Također od nekih traže i preslike osobne iskaznice. Prevaranti se predstavljaju kao tvrtka koja će korisniku vratiti novac koji je izgubio u prijevari ili kako bi im uplatila novac.

-Molimo da navedene podatke ni u kojem slučaju ne odajete jer oni nisu potrebni nikome od koga očekujete uplatu. Molimo vas za izniman oprez prilikom zaprimanja takve komunikacije. Važno je upamtiti, banka od vas nikada neće tražiti navedene podatke – upozoravaju iz Podravske banke.

Ne dajte se prevariti i upamtite: banka vam neće poslati e-poruku koja sadrži poveznicu kako biste potvrdili podatke o svom bankovnom računu, neće od vas tražiti podatke o karticama, PIN-ove, lozinke, kodove iz m-tokena, tj. display kartice te tražiti da preko e-maila, odnosno poveznice potvrdite nedavno obavljenu transakciju, piše Dnevnik.hr. Banka vas neće zatražiti da osobne podatke dostavljate e-mailom, već će od vas tražiti da dođete osobno u poslovnicu.

sjever.hr/dnevnik.hr
06.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.