Now Reading:
U Peklenici od nedjelje traje potraga za nestalom muškom osobom
Full Article 2 minutes read

U Peklenici od nedjelje traje potraga za nestalom muškom osobom

Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Čakovec objavila je da se nedjelju oko podneva u Peklenici muška osoba nije vratila na dogovoreni ručak.

– Nakon bezuspješne potrage od strane rodbine i prijatelja, u pomoć su oko 15 sati pozvani policija, vatrogasci te HGSS. U potragu je odmah uključeno desetero članova stanice Čakovec s dva potražna tima (potražni pas i vodič) i dvije bespilotne letjelice te član Stanice Zagreb. Tijekom potrage dodatno su uključena dva potražna tima iz HGSS Stanica Samobor – navodi HGSS.

Kako potraga nije dala rezultata do sat iza ponoći, nastavila se u ponedjeljak.

Kako navodi HGSS, drugog dana potrage za nestalom osobom na području Peklenice na terenu je tragalo devetero članova DVD-a Peklenica, 21 djelatnik Policijska uprava Međimurska te 16 članova HGSS-a.

Sedam potražnih pasa s pet vodiča pretraživalo je teren, a u ispomoć domaćim kolegama, stigle su stanice HGSS Stanica Karlovac, HGSS Stanica Ogulin i HGSS stanica Novska. U potrazi je ponovno korištena i bespilotna letjelica.

Budući da cjelodnevna potraga nije dala rezultata, nastavlja se i danas. Članovi Stanice Čakovec zahvaljuju svim dionicima potrage na dosadašnjoj i budućoj pomoći u cilju pronalaska nestale osobe.

foto: Facebook/HGSS Stanica Čakovec
sjever.hr
06.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.