Now Reading:
U kampanju za Kulturni centar uključilo se više od 1500 ulagača, Kerekeš: “Zasada nismo uspjeli doprijeti do velikih kompanija”
Full Article 2 minutes read

U kampanju za Kulturni centar uključilo se više od 1500 ulagača, Kerekeš: “Zasada nismo uspjeli doprijeti do velikih kompanija”

– Mi ćemo podići najveći kredit u povijesti kazališta i preokrenuti svijet kako bismo izgradili taj Kulturni centar i učinili sa samoodrživim – rekao je Jan Kerekeš u razgovoru za portal Moj Zagreb.

Nakon što su na međunarodnoj crowdfunding platformi Bona Fides Invest pokrenuli crowdfunding kampanju “Budite uz nas, gradimo za vas” za izgradnju Kulturnog centra u Varaždinu, Kerekeš je istaknuo kako je u kampanju dosada uloženo više od 1,1 milijun eura u novcu, materijalu, uslugama i promotivnim aktivnostima.

Više od 1500 ulagača iz Hrvatske i inozemstva odlučilo nam je pomoći u realizaciji najvećeg projekta u kulturi Republike Hrvatske koji je došao iz privatnog sektora. Glavni izvođači odlučili su se također uključiti u kampanju i ostaviti vječan trag u tom Kulturnom centru. Zasad nismo uspjeli doprijeti do velikih kompanija koje bi doslovno same mogle izgraditi Kulturni centar i još bi za cijelu donaciju ostvarile porezni odbitak koliko velike godišnje prihode imaju, no uvijek postoji nada da će ovo pročitati netko tko vjeruje u izgradnju najvećeg Kulturnog centra u Hrvatskoj u kojem će stotine djece svakodnevno raditi na tome da postanu sretniji i bolji ljudi – rekao je Kerekeš za portal Moj Zagreb.

Naglasio je kako oni ne grade shopping centar ni stambenu zgradu kako bi prodavali stanove i bili bogati.

Gradimo kulturni centar jer smo bogati duhom i vjerujemo u ljude. Vjerujemo da nas glazba, ples, gluma i drugi talenti čine bogatima i pomažu nam da ostavimo našoj djeci ono najbolje od nas. Mi ćemo podići najveći kredit u povijesti kazališta i preokrenuti svijet kako bismo izgradili taj Kulturni centar i učinili ga samoodrživim – rekao je Kerekeš.

Dodao je kako Kerekesh Teatar nije političko kazalište i ne podilazi nikome, stoga im je vrlo teško krenuti iz nule bez podrške i uputiti se u tako veliki projekt.

– Dobrobit koju će Kulturni centar donijeti djeci, mladima i odraslim ljudima u Varaždinu je zaista ogromna i ni jednom nisam posumnjao u svoju namjeru niti se pitao je li to što radim ispravno. Znam da je ispravno, i znam da je potrebno, i znam da će promijeniti kulturnu sliku grada Varaždina nabolje – poručio je Kerekeš.

sjever.hr/Moj Zagreb.info

06.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.