Now Reading:
Međimurski fašnik u Čakovcu prepoznati je brend: Ne propustite dječju povorku, tradicijsku povorku, ples pod maskama, izložbu…
Full Article 2 minutes read

Međimurski fašnik u Čakovcu prepoznati je brend: Ne propustite dječju povorku, tradicijsku povorku, ples pod maskama, izložbu…

Direktor Turističke zajednice Grada Čakovca Filip Horvat najavio je u utorak Međimurski fašnik u Čakovcu koji će trajati od 8. do 11. veljače u centru grada. Kako je rekao, Međimurski fašnik već je prepoznati brend, što potvrđuje i količina prijavljenih sudionika za same povorke u kojima će sudjelovati maškare svih generacija.

Naime, u petak, 9. veljače, u 16 sati održat će se povorka jasličke skupine koja će prošetati od Uprave Grada do Trga Republike. U subotu u 10 sati počinje Dječji fašnik, a Tradicijski fašnik kreće u nedjelju u 15 sati, nakon čega slijedi proglašenje najbolje maskirane grupe. Nakon toga na redu je fašnička fešta „Med maskama”, a okupljene će zabavljati Tamburaški sastav Podrumari.

– Imamo 27 prijavljenih grupa, više od 670 pojedinačnih maski, od toga je gotovo 40 posto tradicijskih maski s područja Međimurja. Imamo grupe s područja Slovenije, Petrijanca, Koprivnice, Vrbovca, imamo zainteresirane iz cijele regije. Naravno, tu je i Dječji fašnik koji počinje u subotu u 10 sati. Pritom moramo pohvaliti jako dobru suradnju i rad vrtićkih skupina ovdje u gradu Čakovcu, sve vrtićke skupine su se uključile. To je jedna lijepa povorka koja nas svake godine iznenadi i kojoj se jako veselimo – kazao je direktor Horvat i otkrio da je za sve uključene pripremljena zakuska, odnosno krafne, nešto slatko za najmlađe sudionike.

Tu je i novitet koji je uveden prošle godine – ples pod maskama, koji će se održati u subotu navečer od 10 do 1 sat u noći u grijanom šatoru na Trgu Republike, a nastupit će Tamburaški sastav OSDS, odnosno Od srca do srca, uz DJ-a.

– Uz sve to, imat ćemo jednu izložbu, umjetničku instalaciju u centru grada, gdje će biti izložene neke umjetničke slike s fašnika proteklih godina, svi ste pozvani – dodao je Horvat.

Spomenuta izložba za razgled će biti otvorena od 8. do 18. veljače u Ulici Matice hrvatske.

foto: arhiva
mlpetrinjak/sjever.hr
06.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.