Now Reading:
U dva požara na varaždinskom području šteta oko 10 tisuća eura, stradali pilići i svinje
Full Article 1 minutes read

U dva požara na varaždinskom području šteta oko 10 tisuća eura, stradali pilići i svinje

PU varaždinska izvijestila je o dva prošlotjedna požara u Varaždinskoj županiji, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 10 tisuća eura.

U petak, 2. veljače u mjestu Đurinovec, izbio je požar u staji u vlasništvu 63-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed zapaljenja slamnate stelje i papira u gajbi za piliće, prilikom grijanja infracrvenom žaruljom. Došlo je do širenja požara po cijeloj staji te nagorijevanja unutrašnjosti i uginuća nekoliko svinja i pilića. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2500 eura.
Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društava Visoko, a nije bilo ozlijeđenih osoba.

U vremenu od 2. do 4. veljače, izbio je požar u poduzeću u Hrastovljanu. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo u prostoru komore za tehnološku obradu drveta, prilikom termičke obrade drveta jasena koja se obavlja na 210 stupnjeva Celzijeva, pri čemu se zapalila drvena masa, odnosno daske koje su bile naslagane na palete. Požar su ugasili zaposlenici poduzeća uključivanjem sistema za ovlaživanje drveta, a nastala materijalna šteta procjenjuje se na oko 7 000 eura.

foto: ilustracija
sjever.hr
05.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.