Now Reading:
U Stubičkim Toplicama održana prva ciklokros utrka na kojoj se natjecalo preko 60 biciklista. Beljak: Svi su oduševljeni utrkom i ovim krajem, nadamo se da će ovo postati tradicija
Full Article 3 minutes read

U Stubičkim Toplicama održana prva ciklokros utrka na kojoj se natjecalo preko 60 biciklista. Beljak: Svi su oduševljeni utrkom i ovim krajem, nadamo se da će ovo postati tradicija

Stubaki su poznati po svojoj aktivnoj zajednici i strasti prema svim sportovima, pa su tako ove nedjelje bili domaćin svoje prve ciklokros utrke, gdje biciklisti prolaze kroz različite terene, uključujući blato, travu, prepreke i tako sve do cilja.

Sudjelovalo je preko 60 biciklista iz Slovenije i Hrvatske dok su natjecatelji bili svih uzrasta, a najmlađi je 2015. godište. Natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije tako da su najmlađi vozili 20, a odrasli 40 vrlo intenzivnih minuta.

Ovo natjecanje uz puno zabave traži snagu, brzinu i puno vještine na stazi koju je osmislio višestruki nacionalni prvak – lokalni biciklist Viktor Potočki koji je ujedno i pobjednik utrke.

Općina Stubičke Toplice domaćin je prve utrke koja se održala na jezeru Jarki, a načelnik Josip Beljak kazao je kako je ovo početak jedne lijepe priče.

– Ova utrka je nova manifestacija u našoj općini i time samo pokazujemo da Stubičke Toplice postaju destinacija za malo drugačije sportove kao što je disc golf kojim smo već zacrtani na karti natjecanja, a naš disc golf teren proglašen je najatraktivnijim igralištem u Hrvatskoj – rekao je načelnik Beljak.

Dodao je kako su prvi dojmovi natjecatelja jako dobri te da su oduševljeni ljepotom i jezera i stubičkog kraja.

-Kako je ovo prva godina održavanja ciklokros utrke, a odazvao se veliki broj natjecatelja, već se stvaraju novi planovi za iduću godinu gdje ćemo uključiti i školu i naše udruge – istaknuo je načelnik dodavši kako je ovo odličan način za promoviranje zdravog života i boravka u prirodi.

Ono što se iduće sprema u Stubičkim Toplicama je GrandFondo Roonda Stubaki koja će se održati 12 . svibnja, a koja je prošle godine bila najmasovnija biciklistička utrka u Hrvatskoj.

-Sve to nam govori da su Stubaki atraktivno mjesto za Outdoor turizam i da radimo dobar posao – zaključio je načelnik Beljak zahvalivši se obitelji Dolić koji osmišljavaju i organiziraju GrandFondo Roondu, a Općina i Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice su suport svemu.

Direktor utrke Ivan Dolić kazao je kako se ovakve utrke voze na cikokros biciklima, cestovnim biciklima koji imaju gume s ripnama.

Naš Stubičanec Viktor Potočki šesterostruki je prvak Hrvatske u ovoj disciplini, a trenutno vozi za slovenski tim iz Ljubljane. Odlučili smo iskoristiti njegovo iskustvo i znanje u Zagorju na jednoj takvoj utrci, tako da je on postavio stazu koja je izrazito teška, ali svi su zadovoljni – pojasnio je Dolić i dodao kako se u prvoj utrci do 11 godina vozila kratka trka u dva kruga, s time da jedan krug ima šesto metara.

Od 11 do 16 godina te od 16 godina nadalje su vozili puni krug, od otprilike 1700 metara. Odrasli natjecatelji vozili su sedam krugova – objasnio je Dolić dodavši kako je svaka utrka puna adrenalina, a planovi su da se proširi utrka te se uključi u prvenstvo Hrvatske.

U utrci je pobijedio Viktor Potočki iz Donje Stubice koji je kazao kako je utrka bila neizvjesna, ali kako je on postavio stazu, znao je i gdje su prepreke i na što treba paziti.

Treba napomenuti kako su ovaj događaj organizirale Općina Stubičke Toplice i TZO Stubičke Toplice, uz SRD „Stubaki“ i ostale sportske entuzijaste s područja topličkog kraja.

sjever.hr 04.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.