Now Reading:
U Galeriji grada Krapine otvorena Međunarodna izložba maski – izlaže oko 160 autora
Full Article 1 minutes read

U Galeriji grada Krapine otvorena Međunarodna izložba maski – izlaže oko 160 autora

U Galeriji grada Krapine nakon otvorenja izložbe maski Franka Tončinića, uz prisustvo mnogobrojnih maskiranih umjetnika i posjetitelja otvorena je i tradicionalna međunarodna izložba maski na kojoj izlaže oko 160 autora iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Maske su izradili likovni umjetnici, slikari, kipari, keramičari, dizajneri, kostimografi, umjetnici amateri i djeca. Izrađene su od keramike, stakla, tekstila, konca, drva, papira, metala, otpadnog materijala, slikane uljem na platnu i akvarelu, te rađene u origami tehnici.

Izložene su i maske iz zbirke Biškupić koje je za izložbu posudio kolekcionar i bivši ministar kulture i medija RH Božo Biškupić. Radi se o tradicionalnim maskama iz Turčišča  (Međimurje).

Izložene maske pokazuju kreativnost i domišljatost autora koji od različitih materijala svake godine naprave zanimljive maske koje nas uvijek iznova oduševe. 

Na otvorenju izložbe prisutne je pozdravila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović, o izložbi je govorila kustosica Vesna Kunštek, a otvorio ju je zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Ivica Hršak.

U glazbenom dijelu nastupila je grupa „MI“ i kantautor Ivica Kiš.

Izložba ostaje  otvorena do 29. veljače radnim danom od utorka do subote od 10 do 13 sati.

sjever.hr 04.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.