Now Reading:
Grad Prelog osigurao više od 40 tisuća eura za rad udruga – Kolarek: Imaju brojne programe koji doprinose društvenom životu naše zajednice
Full Article 2 minutes read

Grad Prelog osigurao više od 40 tisuća eura za rad udruga – Kolarek: Imaju brojne programe koji doprinose društvenom životu naše zajednice

U Gradskoj vijećnici Grada Preloga upriličeno je potpisivanje ugovora s udrugama s područja Grada Preloga, a temeljem Javnog natječaja za financiranje javnih potreba u 2024. godini.

Javni je natječaj raspisan 29. rujna 2023. godine i bio je otvoren do 31. listopada 2023. godine. Ukupna planirana vrijednost Javnog natječaja je 46.300,00 eura, a udruge su mogle svoju prijavu podnijeti u prioritetnom području kultura, tehnička kultura, udruge osoba s invaliditetom i ostale udruge, s time da je jedna udruga mogla prijaviti najviše dva projekta.

Na natječaj je pristiglo ukupno 45 prijava, od kojih je šest neodobrenih te jedan projekt udruge koja je odustala od potpisivanja ugovora. Ukupan iznos dodijeljenih financijskih sredstava je 40.655,00 eura za trideset i osam odobrenih projekata.

Ugovore je s predstavnicima udruga potpisao gradonačelnik Ljubomir Kolarek, koji im je zaželio puno uspjeha u provođenju njihovih projekata i programa.

-Brojni su ovdje programi koji doprinose društvenom životu naše zajednice. Često ističemo gospodarstvo kao temelj razvoja Grada Preloga, ali ljudi moraju sudjelovati u radu naših udruga, posjećivati programe koje udruge organiziraju, kako bi i društveni i socijalni život u našem gradu bio zadovoljavajući te kako bi zaista mogli reći da je Prelog ugodno mjesto za život – istakao je gradonačelnik Kolarek.

sjever.hr/prelog.hr
03.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.