Now Reading:
U Krapinskim Toplicama gradit će se područni vrtić
Full Article 1 minutes read

U Krapinskim Toplicama gradit će se područni vrtić

Općina Krapinske Toplice prijavila je na natječaj projektni prijedlog za rekonstrukciju/obnovu/dogradnju objekta nekadašnje Područne škole u svrhu otvorenja područnog vrtića, općinskog Dječjeg vrtića “Maslačak”za dodjelu bespovratnih europskih sredstava, kojeg je kao nadležno tijelo raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Načelnica Gordana Jureković rekla je kako im se nakon procjene za taj projektni prijedlog može odobriti 344 tisuće eura bespovratnih sredstava što nije dovoljno za realizaciju projekta.

Nažalost, najlogičnija opcija povećanja kapaciteta postojećeg vrtića “Maslačak” kroz dogradnju trenutno nije ostvariva, jer se radi o crkvenom zemljištu za koje nadbiskupija nije dala suglasnost za izgradnju. U narednom periodu, pred nama je i kapitalni projekt izgradnje sportske dvorane u sklopu projekta dogradnje osnovne škole za jednosmjensku nastavu. Projekt će biti prijavljen na natječaj ove godine, a za kojeg je udio financiranja 50 posto Županija, 50 posto Općina – istaknula je načelnica Jureković.

Općina će zajedno s općinskim vijećnicima razmotriti mogu li se financijski pokriti obje investicije.

sjever.hr 02.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.