Now Reading:
Različitim aktivnostima obilježen „Dan crvenih haljina“ u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice
Full Article 1 minutes read

Različitim aktivnostima obilježen „Dan crvenih haljina“ u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice obilježen je „Dan crvenih haljina“, koji se obilježava svake godine prvog petka u veljači.

Dan crvenih haljina“ je javnozdravstvena kampanja posvećena borbi protiv moždanog udara kod žena, a pokrenuta je u svrhu podizanja svijesti o moždanom udaru kod žena, njegovom prepoznavanju, istraživanju i liječenju.

Tim povodom su u bolnici održane različite aktivnosti. Zdravstveno osoblje je mjerilo krvni tlak i provjeravalo razinu rizika nastanka moždanog udara. Pacijente se savjetovalo o preventivnim mjerama koje mogu poduzeti kako bi spriječili nastanak moždanog udara, dok je medicinsko-biokemijski laboratorij besplatno iz krvi određivao šećer i lipidogram.

U drugom djelu obilježavanja, pred mnogobrojnom publikom u Plavoj Sali bolnice održana su predavanja „Čimbenici rizika za razvoj moždanog udara u žena“, predavač je bio  neurolog Ivan Dubroja, te „Promjena životnog stila u prevenciji moždanog udara u žena“, a predavačica je bila neurologinja Manuela Foro Znika.

Između ostalih akciju je podržala pročelnica za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Krapinsko-zagorske županije Martina Gregurović Šanjug te načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković.

sjever.hr 02.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.