Now Reading:
Ove nedjelje Stubaki i Jezero Jarki domaćini su prve ciklokross utrke u Zagorju
Full Article 2 minutes read

Ove nedjelje Stubaki i Jezero Jarki domaćini su prve ciklokross utrke u Zagorju

Stubaki su poznati po svojoj aktivnoj zajednici i strasti prema svim sportovima te će u nedjelju, 4. veljače 2024. od 11 sati biti domaćin svoje prve ciklokros utrke. Biciklisti iz regije pripremaju se za uzbudljivo natjecanje koje uz puno zabave ipak traži snagu, brzinu i puno vještine na stazi koju je osmislio višestruki nacionalni prvak – naš lokalni biciklist Viktor Potočki.

Događaj, koji organizira Općina Stubičke Toplice i TZO Stubičke Toplice, uz SRD „Stubaki“ i ostale sportske entuzijaste s područja topličkog kraja označava novost na našim prostorima jer donosi dinamični svijet ciklokrosa gdje biciklisti prolaze kroz različite terene, uključujući blato, travu, prepreke i tako sve do cilja. Utrka je kružnog tipa i vozi se na vrijeme.

Djeca i mladi vozit će 20, a odrasli 40 možda kratkih, ali zato vrlo intenzivnih minuta.

Uzbuđeni smo što po prvi put dovodimo Ciklocross u Stubake. To je fantastična prilika da pokažemo entuzijazam naše Općine za sportove na otvorenom i stvorimo nezaboravno iskustvo za sudionike i gledatelje – rekao je u ime organizatora načelnik Josip Beljak.

Nije rijetko da biciklisti – ciklokross entuzijasti iz naših krajeva u ovo doba godine odlaze u Belgiju i Nizozemsku na ciklokros utrke svjetskog kupa, a sad i vi imate priliku vidjeti nešto slično i u svom kraju.

Naša utrka je već sada privukla preko 50-ak biciklista svih profila. Od iskusnih profesionalaca do lokalnih entuzijasta, uz ponajviše djece i mladih dodajući utrci pravi natjecateljski duh. Iako rekreativna, ovo je ipak utrka koja obećava dobro natjecanje iskazujući predanost našeg mjesta promicanju aktivnog i zdravog načina života. Pozivamo  gledatelje da se pridruže u što većem broju bodriti natjecatelje i uživati u krasnom sunčanom danu na otvorenom – poručili su iz Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice.

sjever.hr 02.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.