Now Reading:
Ne propustite putopisno predavanje Damira Vujnovca u Novom Marofu
Full Article 2 minutes read

Ne propustite putopisno predavanje Damira Vujnovca u Novom Marofu

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof organizira uzbudljivo putopisno predavanje koje će vas odvesti u svijet Namibije. Nezaboravne priče o pješčanim prostranstvima, fascinantnom divljem životu savane i susretima u lokalnim zajednicama iz perspektive zaljubljenika u avanture i putovanja ispričati će Damir Vujnovac.

Predavanje će se održati 6. veljače u 19 sati u maloj dvorani Kulturnog centra “Ivan Rabuzin”.

– Otkrit će nam tajanstvenu ljepotu pustinje, jedinstvene nacionalne parkove te nezaboravne trenutke s divljim životinjama. Dođite na ovo putovanje kroz Namibiju koje će probuditi vašu avanturističku dušu – poručili su iz Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof.

Damir Vujnovac rođen je 1970. godine u Varaždinu gdje i danas živi. Domom voli zvati i Bliski istok i afričku Saharu. Početkom 2013. pokreće kolumnu Bookmark u kulturnoj rubrici Varaždinskog tjednika i tamo objavljuje više od stotinu preporuka za čitanje knjiga. Kolumnu zatim seli na internetski portal Fama News gdje počinje objavljivati i putopisne crtice s putovanja Jordanom, Turskom, Libanonom i europskim gradovima.

Putopisnu knjigu za djecu Djeca Sahare objavljuje 2017., a knjigu Djeca Kurdistana 2020. godine. Pokretač je projekta Glas iz Sahare u sklopu kojeg je prikupio literarne radove školske djece naroda Saharawi u izbjegličkim kampovima Zapadne Sahare te ih objavio u trojezičnom zborniku na arapskom, engleskom i hrvatskom jeziku, čije je primjerke poklonio tom izbjegličkom narodu kao rijedak pisani trag njihove dječje kulture i pismenosti.

Dojmove s putovanja pretvara u putopisne priče koje prezentira mladoj i odrasloj publici u knjižnicama, vrtićima i školama širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine te tako svojim putovanjima dodaje novu dimenziju i vrijednost. Održava izložbe fotografija na temu djece u saharskom izbjeglištvu u Varaždinu, Zagrebu, Lukavcu i Ljubljani.

sjever.hr

02.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.