Now Reading:
Mještani i svi zainteresirani posjetili i upoznali se s radom pročistača u općini Donja Dubrava
Full Article 2 minutes read

Mještani i svi zainteresirani posjetili i upoznali se s radom pročistača u općini Donja Dubrava

U općini Donja Dubrava mještanima i svim zainteresiranima organiziran je  posjet pročistaču. U obilasku su bili i stručni suradnici Međimurskih voda te direktorica Sunčana Glavina, koji su sve prisutne uputili u rad pročistača te tijekom razgleda odgovarali na pitanja prisutnih. Pitanja je bilo mnogo, a stručnjaci su se potrudili nazočnima objasniti sve nejasnoće i uputiti ih u kompletan rad sustava.

Uređaj će pročišćavati sanitarne otpadne vode s područja grada Preloga (naselja Oporovec, Cirkovljan, Draškovec, Hemuševec i Čukovec), te općine Sveta Marija (Donji Mihaljevec i Sveta Marija), općine Donji Vidovec (naselje Donji Vidovec), općine Donja Dubrava (naselje Donja Dubrava) i općine Kotoriba (naselje Kotoriba), a trenutno je u probnom radu.

Također, direktorica Sunčana Glavina iskoristila je ovu priliku kako bi apelirala na što prije priključenje kućanstava na kanalizacijski sustav. Zbog trenutno malog broja izvršenih priključaka otežan je rad uređaja za pročišćivanje otpadnih voda aglomeracije Donja Dubrava, odnosno cijelog kanalizacijskog sustava. Osim toga, kako bi sam pročistač dobio uporabnu dozvolu potreban je puni kapacitet rada pročistača, a to trenutno nije moguće zbog premalog broja priključenih korisnika.

Međimurske vode za sva pitanja i nejasnoće mještana stoje na raspolaganju te će rado odgovoriti na ista.

sjever.hr 02.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.