Now Reading:
Davis Cup reprezentacija u Varaždinu dočekuje Belgiju: Čilić bi zbog ozljede koljena mogao propustiti mečeve
Full Article 3 minutes read

Davis Cup reprezentacija u Varaždinu dočekuje Belgiju: Čilić bi zbog ozljede koljena mogao propustiti mečeve

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održan je ždrijeb kvalifikacijskog Davis Cup susreta između Hrvatske i Belgije. Mečevi se igraju ovog vikenda, 3. i 4. veljače, u Gradskoj sportskoj dvorani, popularnoj varaždinskoj Areni, a pobjednik dvodnevnog nadmetanja izborit će plasman u grupnu fazu završnog turnira Davis Cupa.

Ždrijebom je odlučeno da susret otvara Marin Čilić protiv Zizoua Bergsa. No, hoće li Marin Čilić uistinu stajati nasuprot Berga znat će se uoči meča, s obzirom da je na konferenciji za novinare nakon održanog ždrijeba, Čilić potvrdio da zadnjih nekoliko dana vuče probleme s koljenom.

– Još od povratka iz Australije. Sanirali smo je, ali vidjet ćemo kako će se situacija razvijati i kako ću se osjećati. Zasad sam blizu igre, ali ne bi rekao sto posto – potvrdio je Čilić.

smart

Budu li se problemi nastavili, Čilića će zamijeniti Nino Serdarušić, koji je u reprezentaciju pozvan kao zamjena za od ranije ozlijeđene Bornu Goju i Dinu Prižmića. Podsjetimo, među reprezentativcima nema niti najbolje rangiranog hrvatskog tenisača Borne Ćorića, koji je u dogovoru s izbornikom Velimirom Zovkom, dobio poštedu od nastupa protiv Belgije.

– Nadamo se svi da će Marin biti na sto posto. No, ne bude li tako, ja sam spreman dobiti meč – kratko je poručio Serdarušić.

Drugi meč prvoga dana igraju Duje Ajduković i Joris de Loore. Iako nema puno iskustva u mečevima protiv Belgijanaca, Ajduković očekuje ukupnu pobjedu.

– Protiv njihova prva dva igrača nikad nisam igrao, ali sam ih dosta gledao na turnirima. Kako god bilo, svi očekujemo pobjedu i prolazak. Presudit će, kao i inače u tenisu, kvaliteta i mirnoća. Naša prednost je pak publika kojoj se nadamo u velikom broju – rekao je Ajduković.

Drugi dan nadmetanja otvaraju parovi. Ivan Dodig i Mate Pavić igrat će protiv najjače belgijske uzdanice, para koji čine Sander Gille i Joran Vliegen.

smart

– Ivan i ja nekoliko smo puta igrali protiv njih. Riječ je o uigranom paru koji već godinama nastupa zajedno. Nisam toliko pratio njihove nastupe u Davis Cupu, ali mislim da nema previše nepoznanica ni s njihova, ali ni s naše strane – mišljenja je Pavić.

S njim se složio i Dodig, dodavši da bi jezičac na vagi u korist Hrvatske mogla biti publika.

Vjerujem da uz podršku s tribina možemo pobijediti i tako nastaviti savršeni niz koji imamo u Varaždinu – zaključio je Dodig.

Prvi puta u ulozi izbornika na klupi hrvatske Davis Cup reprezentacije naći će se Velimir Zovko.

– Najvažnije je da smo zdravi i da takvi krenemo u meč. Nadam se brojnom i glasnom navijanju jer bi nam podrška navijača mogla biti presudna u ovome meču – rekao je Zovko.

Mečevi u subotu počinju od 14, a u nedjelju od 13 sati. Vrata dvorane na Dravi kao i blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prvog meča.

smart

rp/sjever.hr
02.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.