Now Reading:
U Općinskoj knjižnici Stubičke Toplice otvorena zanimljiva izložba Zagorska Zen Keramika: Prikazano je 27 radova u tehnici bojane šamotne i glazirane keramike
Full Article 2 minutes read

U Općinskoj knjižnici Stubičke Toplice otvorena zanimljiva izložba Zagorska Zen Keramika: Prikazano je 27 radova u tehnici bojane šamotne i glazirane keramike

U Općinskoj knjižnici Stubičke Toplice otvorena je zanimljiva izložba Zagorska Zen Keramika, nastala kao rezultat suradnje između Muzeja Hrvatskog Zagorja, Galerije Antuna Augustinčića, Gradske knjižnice Zlatar i Općinske knjižnice Stubičke Toplice.

Radovi su izrađeni na dvije radionice. Prva je održana  u Gradskoj knjižnici Zlatar, a organizirala ju je njena ravnateljica Lovorka Puklin u sklopu 54. Dana kajkavske riječi Zlatar, a druga radionica organizirana je u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige, 9. studenog prošle godine.

Na radionicama je sudjelovalo 25 polaznika, a sve je rezultiralo s 27 radova u tehnici bojane šamotne keramike i glazirane keramike. Voditeljica radionica bila je muzejska pedagoginja Galerije Antuna Augustinčića Petra Šoltić. Za paljenje gline ili pečenje keramičkih predmeta te glaziranje bio je zadužen profesor Srednje škole Bedekovčina Mladen Gorički.

Ravnateljica Općinske knjižnice Stubičke Toplice Silvija Drempetić rekla je kako je radionice zapravo osmislila Petra Šoltić za vrijeme korone, a izložba je bila u Galeriji Antuna Augustinčića.

– Ja sam bila tamo na izložbi i pitala je bi li mogla nešto takvo napraviti i kod nas, pa smo se i mi odlučili za ovakav događaj. Radovi su za prvi put, ispali stvarno super i odlučili smo napraviti izložbu. Iz Galerije smo posudili postamente, tako da izložba izgleda baš galerijski. Na otvorenju nam je bilo jako lijepo – istaknula je Drempetić.

Izložbu je otvorio načelnik Općine Josip Beljak, a može se razgledati u radno vrijeme knjižnice do 9. veljače.

Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se Jelena Jakuš, Zlatko Ilijaš i Vid Kotarski.

FOTO: Facebook Općinska knjižnica Stubičke Toplice

i.belošević/sjever.hr 01.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.