Now Reading:
Roditelji, u Varaždinskoj županiji počinju e-upisi prvašića: od danas prijave za upis djece s teškoćama
Full Article 2 minutes read

Roditelji, u Varaždinskoj županiji počinju e-upisi prvašića: od danas prijave za upis djece s teškoćama

Upisi u prvi razred osnovne škole će se i u Varaždinskoj županiji prvi put provoditi elektronički, putem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.

Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama u razvoju su putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moguće od danas, 1. veljače, do 31. ožujka 2024. godine.

Za redovan upis djece u prvi razred osnovne škole prijave će bit će otvorene 22. veljače, također putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/, a roditelji će prijave moći podnijeti do 31. ožujka 2024.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi, primjerice izborne predmete, produženi boravak i slično. Također, imaju li za to razloge, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Uz to, roditelji će od 22. veljače do 31. ožujka moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole, kao i zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.

Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga potrebno je pratiti mrežne stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.

sjever.hr
01.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.