Now Reading:
Varaždinska županija osigurala 20 tisuća eura za aktivnosti na popularizaciji znanosti Sveučilišta Sjever, FOI-ja i Geotehničkog fakulteta
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija osigurala 20 tisuća eura za aktivnosti na popularizaciji znanosti Sveučilišta Sjever, FOI-ja i Geotehničkog fakulteta

Varaždinska županija i ove godine financijski podupire nabavu opreme te aktivnosti na popularizaciji znanosti i studijskih programa koji provode Sveučilište Sjever – Sveučilišni centar Varaždin te Fakultet organizacije i informatike Varaždin i Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilište u Zagrebu.

Župan Anđelko Stričak je ugovore o financijskoj potpori danas u Županijskoj palači potpisao s rektorom Sveučilišta Sjever Marinom Milkovićem, dekanicom FOI-ja Marinom Klačmer Čalopa i dekanom Geotehničkog fakulteta Hrvojem Meaškim. Uz Miroslava Huđeka, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, te njegovu zamjenicu Sanju Herceg, potpisivanju je prisustvovala i prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju Sveučilišta Sjever Anica Hunjet.

Iz županijskog proračuna će biti izdvojeno ukupno 20.000 eura.

Sveučilištu Sjever potpora je dodijeljena za nabavu opreme i materijala u svrhu provedbe Tjedna karijera Sveučilišta Sjever „UNIN Connect Week” te Festivala znanosti 2024.

FOI će potporu iskoristiti za realizaciju međunarodnih aktivnosti u sklopu Dana međunarodne suradnje FOI-ja i Festivala znanosti, kao i za nabavu opreme za Laboratorij za primijenjeno softversko inženjerstvo te opreme za unapređenje mrežne infrastrukture FOI-a.

Geotehničkom fakultetu potpora je dodijeljena za organizaciju popularizacijskih događanja „Dan & Noć u inženjerstvu okoliša” i „Dan otvorenih vrata” te za nabavu potrebnog materijala za njihovu provedbu, kao i za sudjelovanje na Festivalu znanosti i Tjednu znanosti MUZZA.

sjever.hr
31.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.