Now Reading:
Udruga „Klub poslovnih žena Varaždinske županije” održala godišnju skupštinu: U planu su konferencija, umrežavanje, edukacija…
Full Article 3 minutes read

Udruga „Klub poslovnih žena Varaždinske županije” održala godišnju skupštinu: U planu su konferencija, umrežavanje, edukacija…

U maloj dvorani Varaždinske županije Udruga „Klub poslovnih žena Varaždinske županije” održala je u utorak, 30. siječnja, redovnu godišnju skupštinu.

Na skupštini su sve točke dnevnog reda donesene jednoglasno. Među ostalim, prihvaćen je zapisnik s godišnje skupštine 2023. godine, podnesen je izvještaj o radu za 2023. godinu te su doneseni Program rada, Financijski plan i odluka o članarini za 2024. godinu.

Kako je rečeno, u veljači 2023. godine održana je osnivačka skupština na kojoj su se brojne uspješne poslovne žene upoznale s budućim radom i ciljevima Udruge, poručivši da će žene poduzetnice u Varaždinskoj županiji biti još glasnije i aktivnije.

U ožujku su obilježile Dan žena na Franjevačkom trgu u Varaždinu, a u svibnju su sudjelovale na manifestaciji Dan Slovenije u Hrvatskoj. Aktivnosti su se nastavile u lipnju, kada su sudjelovale na Konferenciji „Žene i poduzetništvo” u Krapinsko-zagorskoj županiji, dok su se u studenome susrele s članicama Kluba žena poduzetnica iz Međimurja te tom prilikom radile na umrežavanju i dijeljenju iskustava.

Osim toga, članice Udruge „Klub poslovnih žena Varaždinske županije” gostovale su u radijskim emisijama te predstavljale Klub i njegove ciljeve.

Nakon rasprave o izvješću te donošenja odluka i zaključaka, o planovima za tekuću godinu govorila je predsjednica Kluba Snježana Mikulčić Jakopović.

– Planovi za 2024. godinu uključuju sudjelovanje na Konferenciji „Žene i poduzetništvo” koja će se održati u ožujku, razna studijska putovanja, umrežavanje, kao i edukaciju naših članica – rekla je predsjednica Mikulčić Jakopović.

Nakon donošenja Financijskog plana i odluke o članarini, uslijedila je revizija članstva.

Podrška Varaždinske županije

Dodajmo da se na samom početku skupštine Udruzi pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je podržao rad Udruge i kazao da im Županija stoji na raspolaganju u svemu u čemu može pomoći.

– Iako stvari idu nabolje, žene su još uvijek na marginama gospodarskih tokova, još uvijek postoji dosta zapreka poduzetništvu žena. Mi nastojimo to promijeniti, stoga ćemo kao Županija poslovnim ženama pomoći koliko god je u našoj moći. Žene moraju biti glasne i aktivne, njihov glas se mora čuti nadaleko jer ubrzanje ekonomskog i društvenog razvoja te podizanje gospodarskih aktivnosti nije moguće bez većeg uključivanja žena. Brojne inspirativne priče uspješnih poduzetnica to i dokazuju – rekao je župan Stričak i dodao da potpore poduzetnicama trebaju biti kontinuirane, financijske i društvene te da su neophodne u dodatnom jačanju gospodarstva.

Pozvao je ujedno Udrugu da se sa svojim programom prijavi na nedavno objavljeni Javni natječaj za financiranje programa i projekata za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2024. godini.

mlpetrinjak/sjever.hr
31.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.