Now Reading:
Predstavnici Diplomatskog zbora posjetili Varaždin i Varaždinsku županiju
Full Article 2 minutes read

Predstavnici Diplomatskog zbora posjetili Varaždin i Varaždinsku županiju

Predstavnici Diplomatskog zbora, veleposlanici stranih zemalja akreditirani u Republici Hrvatskoj u utorak, 30. siječnja 2024. godine posjetili su Varaždin.

Tridesetak veleposlanika uz vodiča su razgledali kulturno-povijesne spomenike i dobili informacije o bogatoj prošlosti, ali i sadašnjosti Varaždina i Varaždinske županije.

Prezentirane su im zanimljive priče o gastronomiji i autohtonim jelima, o povijesti obrtništva i cimerima te o 500 godina gradske vijećnice.

Posjetili su i varaždinsku katedralu gdje im je, uz domaćina mons. Tonija Perčića, Višeslav Jaklin predstavio raskoš katedralnih orgulja. Uz razgledavanje Trga Miljenka Stančića i Starog grada, uživali su i na Trgu tradicijskih obrta te razgledali izložbu Bistra kaplja vrednija od zlata u palači Herzer te Centar za posjetitelje u zgradi Županijske palače.

Pozdravili su ih gradonačelnik Neven Bosilj i župan Anđelko Stričak, a nakon zajedničkog objeda posjet Varaždinu i Varaždinskoj županiji nastavili su odlaskom u Zlatne gorice. Program posjete osmislili su uredi turističkih zajednica Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Posjet Varaždinu organiziran je u sklopu aktivnosti Diplomatskog zbora kojim predsjeda apostolski nuncij NJ. E. Giorgio Lingua, a tajnik je veleposlanik Indije NJ. E. Raj Kumar Srivastava.

Organizatori izleta za tridesetak diplomata istaknuli su odličnu reputaciju Varaždina i Varaždinske županije u očima stranih diplomata u Hrvatskoj koja je ovim posjetom još dodatno potvrđena.

sjever.hr
31.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.