Now Reading:
Mališani iz Dječjeg vrtića „Cipelica” posjetili čakovečku gradonačelnicu: „Naučite velike kako se treba ponašati na igralištu”
Full Article 2 minutes read

Mališani iz Dječjeg vrtića „Cipelica” posjetili čakovečku gradonačelnicu: „Naučite velike kako se treba ponašati na igralištu”

U okviru projekta u kojem upoznaju zanimanja roditelja, ali i kako bi porazgovarali s gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini te joj predstavili i drugi uspješan projekt istraživanja Francuske, mališani iz Dječjeg vrtića „Cipelica” waldorfske skupine „Sunčeka” , dio dana proveli su u Gradu Čakovcu.

Pod vodstvom odgojiteljica Milane Hozmec i Petre Mićanović, obišli su instituciju i upoznali se s odgovornostima i odlukama koje donosi majka jedne od njihovih prijateljica, Dajana Vučaj, viša savjetnica za poslove javne nabave.

Tom su prigodom 12 vrtićaraca odradili i radni sastanak s gradonačelnicom, koji su u prvom redu iskoristili da bi je upoznali sa svojom maskotom iz Francuske – Vukom koji je u posjetu njihovom vrtiću, pohvalili se da uče francuski jezik, ali i ovih dana žive francusku kulturu degustacijom i pripremom francuskih jela, planiranjem svojih fašničkih maski na temu poznatih Francuza.

Gradonačelnici su pritom dali informaciju da i dalje traju radovi na dogradnji njihovog vrtića, da se na njihovom dvorištu puno radi, upozorili da se veliki na igralištima diljem grada baš ne znaju ponašati i da su našli potrgane igračke. Gradonačelnica Cividini im je rekla da je upoznata s problemom, da su o tome razgovarali i s policijom te ih zamolila neka oni ne slijede ovaj loš primjer kad odrastu, priupitavši ih pritom kako bi oni riješili taj problem.

Odlučili su da bi bilo najbolje pozvati takve osobe u goste da ih nauče kako se moraju ponašati jer oni znaju kako biti pristojan na dječjem igralištu, isto kao i u prometu gdje primjećuju da puno veći od njih ne znaju osnove kulture.

Gradonačelnica im je rekla da su postavljena te se planiraju nova igrališta i igrala za njih diljem Čakovca i u Mihovljanu te ih pozvala da se druže i igraju, a oni su joj dali ideju da se na jedno od igrališta postavi tobogan u obliku Pozoja.

Uz uživanje u slatkišima i sokovima, za kraj druženja odradili su i zajedničko fotografiranje da bi se i ubuduće prisjećali veselog projektnog dana u Gradu Čakovcu.

sjever.hr/cakovec.hr
31.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.