Now Reading:
Za sport, tehničku kulturu, akademski i školski sport Koprivničko-križevačka županija osigurala više od 362 tisuće eura
Full Article 2 minutes read

Za sport, tehničku kulturu, akademski i školski sport Koprivničko-križevačka županija osigurala više od 362 tisuće eura

U prostorima Županijske uprave u utorak su potpisani ugovori o izvršavanju Programa Javnih potreba Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije i županijskog Školskog športskog saveza za 2024. godinu.

Ugovore su potpisali župan Darko Koren te predsjednici ZSKKŽ i ŠŠSKZŽ Stanislav Lovković i Dario Sokač.

Uz ova dva ugovora Županija je osigurala sredstva i za programe Akademskog sportskog saveza Koprivničko-križevačke županije i Zajednice tehničke kulture pa tako ukupna sredstva za sport, tehničku kulturu, akademski i školski sport u ovoj godini iznose 362.085,00 eura, što je 20 tisuća eura više nego prošle godine.

Župan Koren je naglasio kako Županija ovime pokazuje da nastavlja s kontinuitetom ulaganja u sportaše, klubove i udruge iz područja sporta, što se osobito vidjelo kroz izgradnju sportske infrastrukture pri čemu se u posljednje vrijeme izgradilo pet školskih sportskih dvorana te su se obnovila ili se trenutno obnavljaju dotrajala vanjska sportska igrališta.

-Sport je iznimno važan element razvoja zajednice i društva – naglasio je župan te poručio kako će Županija i dalje pratiti potrebe sportaša i sportskih djelatnika.

-Sport je neizostavan element u izgradnji zdravijeg društva, posebno kod mlađih generacija koje treba maksimalno potaknuti na sportske aktivnosti. Zbog toga je i rad Zajednice, saveza, udruga i klubova neizmjerno važan, a mi se uistinu možemo pohvaliti s konstruktivnom suradnjom i partnerskim odnosom koji gradimo već dugi niz godina. I ovo financijsko povećanje će zasigurno biti dodatni poticaj da se što više ljudi uključi u sport – kazao je župan Koren.

Predsjednik Lovković je zahvalio Županiji na podršci i povećanju financijskih sredstava i dodao kako Zajednica radi vrlo kvalitetno te nastoji maksimalno popularizirati sport u svim dobnim skupinama. Zahvalu je uputio i predsjednik Sokač te istaknuo kako školski sport ima veliku važnost u razvoju djece, kao i da će Savez kroz svoj rad u predstojećem razdoblju još više poticati učenike da se uključe u sportske aktivnosti i natjecanja.

sjever.hr/kckzz.hr
30.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.