Now Reading:
Prijavite se za fašnik s najdužom tradicijom u Zagorju – Loborski Fašinjek, a najmlađi su pozvani na Malu masku!
Full Article 2 minutes read

Prijavite se za fašnik s najdužom tradicijom u Zagorju – Loborski Fašinjek, a najmlađi su pozvani na Malu masku!

I ove će se godine u organizaciji Općine Lobor i Kulturno-umjetničkog društva Lobor održati Loborski Fašinjek – manifestacija koja ima najdužu tradiciju održavanja u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Fašinjek će se održati u subotu, 10. veljače, program će početi u 9.30 okupljanjem sudionika u centru Lobora, a pola sata kasnije maskirana će povorka krenuti prema Loborgradu te nastaviti svoj put prema Velikoj Petrovagorskoj, Petrovoj Gori, Vojnovcu i natrag prema centru Loboru, gdje će u 14.45 početi zagrijavanje uz Udrugu vinara.

Od 15 će sati sudionici Fašnjika, ali i ostali zainteresirani moći uživati u nastupu Loborskih mažoretkinja i prikazu Loborske svadbe, nakon čega će uslijediti čitanje presude i spaljivanje Fašnika.

I to nije sve! Naime, u 16 sati veselica će se nastaviti u Društvenom domu u Loboru uz bogatu gastronomsku ponudu i AZ band.

Mala maska

Uz nadaleko poznati Loborski Fašinjek, tu je i manifestacija Mala maska koja će se održati u utorak, 13. veljače. Program će početi u 15.30 formiranjem povorke ispred Društvenog doma u Loboru, pola sata kasnije male će se maske svima predstaviti, a uslijedit će zabava uz čašćenje slatkišima i krafnama.

Za obje se manifestacije zainteresirani veliki i mali „maskiranci” trebaju prijaviti, a prijavnice ćete pronaći na službenoj internetskoj stranici Općine Lobor.

a.kučić/sjever.hr
29.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.