Now Reading:
Hoće li i liječnici štrajkati? Ministar Beroš gotovo siguran da neće
Full Article 2 minutes read

Hoće li i liječnici štrajkati? Ministar Beroš gotovo siguran da neće

Nakon što su iz Hrvatskog liječničkog sindikata Vladi poručili da se pripremaju za štrajk, ministar zdravstva Vili Beroš na pressici za medije rekao je kako još ima dovoljno vremena da se sve dogovori s liječnicima i da ne dođe do štrajka.

– Ova Vlada ide putem otvorenosti, transparentnosti, uvažavanja tuđeg mišljenja. Stoga smo, formalno, neformalno razgovarali s predstavnicima sindikata i mnogi od ovih novih koeficijenata dogovoreni su s njima – rekao je Beroš, piše N1.

Ministar je dodao kako je gotovo siguran da štrajka neće biti.

– Nemamo čarobni štapić, moramo se svesti u realne okvire i vjerujem da ćemo to napraviti. Stoga, molim sve partnere i sudionike tog procesa koji tendiraju biti objektivni da ne žure s najavama. Rok od 15 dana tek je na trećem danu, ima još puno vremena i prostora. Mi ćemo zasigurno, i to ne samo jednom nego više puta, sjesti za stol i razgovarati, a sve s ciljem da unaprijedimo sustav plaća u javnim i državnim službama. Da napravimo poštenije plaće za jednak rad i da odgovorimo na izazove koji su tu, a što se desetljećima nije radilo – rekao je Beroš.

sjever.hr/N1

29.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.