Now Reading:
Gradonačelnica Cividini na skupštini Udruge “Međimurski konjari”
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnica Cividini na skupštini Udruge “Međimurski konjari”

Udruga „Međimurski konjari” održala je redovnu skupštinu u Vatrogasnom i društvenom domu u Savskoj Vesi, prošle subote. Dvorana doma bila je premala za sve prijatelje udruge te zaljubljenike u konje. Udruga je osnovana 2017. godine, a do danas broje 20-ak članova.

Predsjednik udruge Dalibor Tkalčec istaknuo je u rekapitulaciji prošlogodišnjih aktivnosti kako su sudjelovali na mnogim manifestacijama i događanjima, ne samo u Međimurju, već i šire. Također zahvalio se svima koji podržavaju njihov rad, a posebno Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji.

Gradonačelnica Čakovca Cividini zahvalila je na obogaćivanju javnog života, grada i županije.

–  Vrata Gradske uprave su vam otvorena za svaku pomoć i suradnju, a vas i vaše životinje očekujemo na ovogodišnjim događanjima u gradu i županiji – naglasila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Danas su rijetka gospodarstva koja imaju konje te su aktivnosti udruge vrlo važne kako bi se sačuvala tradicija, ali omogućilo djeci i mladima da vide ove plemenite životinje barem na ovakvim manifestacijama.

Udruzi „Međimurski konjari“ zahvalio se predsjednik Mjesnog odbora Savska Ves Srećko Vranović koji je istaknuo da proslava Dana mjesta ne može proći bez mimohoda kočija ulicama Savske Vesi.

Potporu u radu dale su im i srodne udruge iz Međimurja, Zagorja, Podravine, Prigorja te iz susjedne Slovenije.

sjever.hr 29.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.