Now Reading:
Na području grada Pregrade započinje katastarska izmjera građevinskih područja
Full Article 2 minutes read

Na području grada Pregrade započinje katastarska izmjera građevinskih područja

U 2024. godini na području grada Pregrade započinje realizacija katastarske izmjere građevinskih područja u sklopu Godišnjeg programa katastarskih izmjera za ovu godinu, kojeg provodi Državna geodetska uprava.

Provedbom aktivnosti iz Programa osigurat će se ažurni podaci o nekretninama u građevinskim područjima i u područjima oko njih koji su važni za razvoj gradova i općina, županija i države, a koji su nužni za nesmetan promet nekretninama, prostorno planiranje i gradnju, za poslove zaštite prirode i okoliša te održiv razvoj.

Regulirani status ključan je za lakše trgovanje nekretnina te lakše prostorno planiranje i gradnju zbog čega je i Grad Pregrada zatražio od nadležnih da se to riješi. Sporazum je sklopljen još 2017. godine između Grada, Županije i Državne geodetske uprave. S obzirom na to da je proteklo već nekoliko godina to je važna vijest za Pregradu.

 Obnova zemljišnih knjiga i usklađivanje katastarskih i podataka zemljišnih knjiga ići će po pojednostavljenom postupku, s obzirom na činjenicu da je katastarski operat uredan. Uredna dokumentacija prilikom prodaje nekretnina pojednostavljuje i ubrzava sam postupak prometa nekretnina i zbog toga čini lokalno tržište nekretnina privlačnijim.

Važno  je napomenuti da vlasnici neće snositi nikakve troškove ove izmjere.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 28.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.