Now Reading:
Nastavlja se dobra suradnja Općine Konjščina i Tigrova – održana besplatna projekcija dokumentarnog filma „Gavran 101”
Full Article 2 minutes read

Nastavlja se dobra suradnja Općine Konjščina i Tigrova – održana besplatna projekcija dokumentarnog filma „Gavran 101”

U organizaciji Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Krapinsko-zagorske županije i Općine Konjščina, u četvrtak je u Kulturno i turističko-informativnom centru Konjščina održana besplatna projekcija dokumentarnog filma “Gavran 101”.

Film prikazuje svjedočanstva o životu i ratnom putu jednog od najvećih junaka Domovinskog rata – Damira Tomljanovića – Gavrana.

Kako je istaknula načelnica Općine Konjščina Anita Krok, projekcija dokumentarnog filma „Gavran 101’” prva je od aktivnosti u 2024. godini koju Općina Konjščina planira sa županijskom Udrugom ratnih veterana.

– Općina dobro surađuje sa županijskom Udrugom veterana, a našu suradnju nastavljamo i ove godine. Do sada smo s Tigrovima sudjelovali u organizaciji Likovne kolonije u Gornjoj Konjščini, organizirali smo izlet djece iz NK Sloga u Spomen dom u Rakitju i Dinamovom stadionu. Početkom godine smo sa predstavnicima Tigrova napravili plan aktivnosti i suradnje u 2024. godini, tako da vjerujem da će se naša dobra suradnja nastaviti, kako u ovoj, tako i u narednim godinama – poručila je načelnica Krok.

Kako je istaknuo predsjednik Udruge ratnih veterana, Zdravko Ivanek, ovo je samo još jedna od aktivnosti koje Udruga provodi.

– Mi smo inicijatori i pokretači filma koji se sad prikazuje u županiji. Prvo je bio Zabok, sad Konjščina, i u drugom mjesecu Krapina. Moramo pokazati svim mladim naraštajima strahote našeg rata – rekao je Ivanek te dodao kako Udruga provodi puno projekata i programa, a među ostalim, trenutno rade i na filmu o Tigrovima Krapinsko-zagorske županije.

Na projekciju filma stigla je i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, koja je istaknula da ovakvi filmovi ne govore samo o osobnim herojstvima.

– Oni dublje povezuju publiku sa zbivanjima tijekom Domovinskog rata i ukazuju na važnost očuvanja nekih od temeljnih vrijednosti našeg društva. Zagorskim Tigrovima čestitam na još jednoj projekciji ovog hvalevrijednog filma, a Općini Konjščina zahvaljujem na domaćinstvu i odlučnosti u davanju još jednog doprinosa čuvanju istine o Domovinskom ratu – poručila je zamjenica Petek.

Dodajmo da je projekciji filma, kao izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja, prisustvovao Mladen Gregurović.

sjever.hr

27.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.