Now Reading:
Ministar Habijan u službenom posjetu Gradu Prelogu
Full Article 2 minutes read

Ministar Habijan u službenom posjetu Gradu Prelogu

U sklopu posjeta Međimurju, Grad Prelog posjetio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan.

U Prelogu ga je dočekao gradonačelnik Ljubomir Kolarek sa svojim suradnicima te mu ukratko predstavio gospodarstvo Grada Preloga.

– Ponosni smo na naše gospodarstvo i naše poduzetnike. Podatak da samo mjesto Prelog ima blizu 5000 stanovnika, a da je zaposleno u tvrtkama na području Preloga preko 4000 ljudi sve govori. Zaobilaznica čija je gradnja konačno krenula dati će novi zamah razvoju našeg gospodarstva – istaknuo je gradonačelnik Kolarek.

Ministar Habijan obišao je pogone tvrtke Šestan – Busch d.o.o., gdje ga je dočekao Alojzije Šestan, vlasnik ove obiteljske tvrtke posvećene proizvodnji proizvoda za osobnu zaštitu, a primarno zaštitnih kaciga. Proizvodi ove tvrtke gospodarski su brand Preloga, a nalaze se u gotovo svim dijelovima svijeta.

Tvrtka Šestan – Busch d.o.o. posebno je ponosna na suradnju i isporuku zaštitnih kaciga Hrvatskoj vojsci i policiji. Od samog početka stvaranja neovisne države Hrvatske i Domovinskog rata, tvrtka Šestan Busch stavila se na raspolaganje obrani Domovine kroz isporuku prvih kaciga koje su odmah korištene od strane hrvatskih oružanih snaga u najzahtjevnijim ratnim uvjetima.

Nakon Preloga, ministar Habijan posjetio je i Mursko Središće, gdje je sudjelovao na tradicionalnom susretu gospodarstvenika.

sjever.hr

27.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.