Now Reading:
Krenite na noćni pohod na Cesargrad: zabava uz žonglere vatrom i dvorske lude, kod utvrde scenski prikaz borbe kmetova i Cesargradske straže
Full Article 2 minutes read

Krenite na noćni pohod na Cesargrad: zabava uz žonglere vatrom i dvorske lude, kod utvrde scenski prikaz borbe kmetova i Cesargradske straže

Planinarsko društvo „Zagorske steze“ iz Zaboka ove subote, 27. siječnja, organizira 2. Noćni pohod na Cesargrad u spomen na početak slavne Seljačke bune.

Program započinje od 17 sati na Trgu A. Mihanovića u Klanjcu okupljanjem sudionika pohoda i puntanjem kmetov. Okupljeni će moći vidjeti nastup žonglera vatrom i dvorskih luda, dok će se na sajmenim štandovima u ponudi naći kuhano vino, fritule i druga iznenađenja.

Oko 18 sati slijedi Noćni pohod prema utvrdi Cesargrad s Ilijom Gregorićem uz baklje i lampaše. U 19.15 na rasporedu je scenski prikaz borbe kmetova i Cesargradske straže kojeg će izvesti članovi Družbe vitezova Zlatnog kaleža Donja Stubica uz svjetlosnu instalaciju na zidinama.

Program se nastavlja druženjem u toploj planinarskoj kući i na proplanku uz vatru te ponudu hrane i pića, dok je za dobru glazbenu atmosferu zadužen Buna bend.

Iz PD „Zagorske steze” obavještavaju da je planirana trasa pješačenja tehnički nezahtjevna, a kondicijski lagana. Svejedno, od sudionika pohoda traže standardnu zimsku opremu: gamaše, čeone svjetiljke, a preporuka su i mini dereze. Od obveznih dokumenata potrebno je imati važeće osobnu i zdravstvenu iskaznicu, kao i onu planinarsku s markicom za 2024. godinu.

– S obzirom da je prijevoz na relaciji Zabok – Klanjec – Zabok organiziran osobnim automobilima, cijena je pet eura na bazi vozača i tri osobe u automobilu, s time da vozač ne plaća trošak prijevoza – poručuju iz Planinarskog društva.

Prijave su moguće vodiču Renatu Ljubiću (098 / 251 407) do subote, 27. siječnja, do 12 sati.

sjever.hr
26.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.