Now Reading:
Tijelo žene četiri mjeseca ležalo na Patologiji, morale je pokopati bivše kolegice
Full Article 2 minutes read

Tijelo žene četiri mjeseca ležalo na Patologiji, morale je pokopati bivše kolegice

Tužnu priču donosi Slobodna Dalmacija. Tijelo 77-godišnje Splićanke četiri mjeseca bilo je na odjelu splitske Patologije, a da nitko nije došao po njega.

Mrtvo tijelo žene je, nakon intervencije vatrogasaca, pronađeno u njezinu stanu na drugom katu zgrade u Lovretskoj ulici, 17. rujna prošle godine, a sahranjena je na splitskom Lovrincu 15. siječnja ove godine.

Nesretna žena, čini se, nije imala rodbine koja bi došla po njezino tijelo, sahranila je i na kraju preuzela ostavštinu. Nitko ne zna je li pokojnica ostavila kakav pisani trag kome ostavlja svoje nasljedstvo. Kako je vrijeme prolazilo, a nitko nije došao preuzeti tijelo, sahranu su htjeli organizirati stanari zgrade u kojoj je živjela. No, nakon što su iz bolnice poručili da moraju platiti za svaki dan koje je tijelo pokojnice bilo na Patologiji, stanari, mahom umirovljenici, od te su ideje morali odustati.

– Bog njoj dao pokoj, ali 200 eura da umirovljenik da za njezin sprovod i ležanje na Patologiji stvarno je za nas umirovljenike puno, kad nam je mirovina oko 400 eura mjesečno – ispričali su za Slobodnu Dalmaciju.

Nakon više od tri i pol mjeseca za cijelu priču saznale su njezine radne kolegice iz splitskog Koteksa. Poznato je da su one platile osmrtnicu, ali ne zna se da li su pokrile i trošak sprovoda.

O svemu se oglasio i splitski KBC iz kojeg su potvrdili da se u slučajevima kada nitko od rodbine ne dođe po tijelo pokojnika, pokreće postupak ukopa sa socijalnom službom Grada Splita i drugim nadležnim institucijama.

– U konkretnom slučaju, na inzistiranje bivših radnih kolegica pokojnice, a nakon potvrđene spoznaje da imenovana nema rodbinu, ali posjeduje grobno mjesto na Lovrincu, obducent je istima izdao potrebnu dokumentaciju za organizaciju sprovoda i ukop, nakon čega je Pogrebno poduzeće Lovrinac pokojnicu odvezlo na gradsko groblje. Napominjemo da takozvana ležarina, kao niti ikakvi drugi troškovi KBC-a, nisu nikome naplaćeni – poručili su iz KBC-a.

Foto: ilustracija
sjever.hr/slobodnadalmacija.hr
25.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.