Now Reading:
Predstavljen promo spot „Biciklom kroz Srce Zagorja“: Naš krajolik je prekrasan i izazovan, možemo ga pretvoriti u pravu cikloturističku destinaciju“
Full Article 3 minutes read

Predstavljen promo spot „Biciklom kroz Srce Zagorja“: Naš krajolik je prekrasan i izazovan, možemo ga pretvoriti u pravu cikloturističku destinaciju“

U Kleti Kozjak u Svetom Križu Začretju je predstavljen promo spot „Biciklom kroz Srce Zagorja“ u sklopu projekta „Zagorje Outdoor“, kojeg Turistička zajednica Srce Zagorja i ostale lokalne turističke zajednice provode u suradnji s Turističkom zajednicom Krapinsko-zagorske županije, nositeljem projekta.

Marko Kos je rekao kako ovakav vid razvoju turizma pridonosi novim sadržajima i novim dolascima turista. Svi u malim sredinama vole se prošetati po našim bregima i ponekad tamo sretnu nekog biciklista.

– Zaključili smo da biciklist nije samo onaj koji projuri kroz naše okruženje, nego je to osoba koja voli pojesti dobru hranu, a ono što Zagorje nudi su dobre delicije. Ove dvije rute koje su za sad označene su samo početak i neće ostati samo table na cestama, nego mislim da to ima smisla da se pretvori u pravu cikloturističku destinaciju – istaknuo je Kos.

Župan Kolar se nada da je ovaj promotivni film odlično pogođen jer je ciljao na rekreativce i cijele obitelji, a isto tako je pokazao da i za profesionalce ima mjesta na zagorskim cestama i putevima. Naš krajolik je prekrasan i izazovan, ali upravo nam to daje dodatni adrenalin za takvu vrstu rekreacije i turizma.

-Smatram da smo na temelju ovoga što smo radili proteklih godina, upravo sad došli do kritične mase kad možemo našu destinaciju brendirati upravo na ovakav način. Bitno je da znamo što želimo, bitno je da imamo kapaciteta i da smo se opredijelili za takvu vrstu turizma – naglasio je Kolar.

– Mi kvalitetu imamo i sada je na nama a zajedno krenemo u promociju. Nadam se bliskoj suradnji s našim partnerima iz Slovenije, s obzirom na to da je tamo sve vezano  uz biciklizam na višoj razini nego kod nas – zaključio je župan Kolar.

Voditeljica Ureda TZ Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar kazala je kako je Županija i godinama prije uz sufinanciranje Ministarstva turizma uložila puno u cikloturizam i odmorišta za bicikliste koja se mogu vidjeti po cijeloj županiji.

Od 2021. godine, nakon korone, vidjeli smo potrebu i potražnju upravo za takvim načinom provođenja odmora. Ovdje moram spomenuti projekt True Zagorje Home, kojim promoviramo naše najbolje kuće za odmor, koje su izrazito tražena za taj segment turista koji dolaze s biciklima na svojim automobilima. Uz sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice, ali i proračuna Krapinsko-zagorske županije te svih turističkih zajednica s područja Županije, prijavili smo se 2021. po prvi puta i dobili određena sredstva te smo krenuli s izradom krovnog identiteta. Dakle, krovni logo, a zatim loga po vrstama – napomenula je Škrinjar i dodala kako su zaključno s prošlom godinom napravili 17 prometnih elaborata i označili biciklističke rute, od kojih su neke nove, a neke korigirane s obzirom na postojeće prijave.

Napravljena je i krovna internetska stranica s foto i video sadržajima.

i.belošević/sjever.hr 25.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.