Now Reading:
FOTO Policija kod obitelji u Zagrebu pronašla arsenal oružja s kojim su se igrala i mala djeca!
Full Article 2 minutes read

FOTO Policija kod obitelji u Zagrebu pronašla arsenal oružja s kojim su se igrala i mala djeca!

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom i 45-godišnjakinjom zbog sumnje da je 57-godišnjak sam počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te da su zajedno počinili kazneno djelo „Povreda djetetovih prava“.

Sumnja se da je 57-godišnjak nabavio automatsko vatreno oružje bez okvira, jednu ručno izrađenu sačmaricu s jednom cijevi i ukupno 313 komada vojnog streljiva koje je potom odnio u kuću na području Dubrave, iako je bio upoznat da je nabavljanje i posjedovanje tog oružja građanima zabranjeno.

Također se sumnja da su, nakon što je osumnjičeni navedeno oružje i streljivo donio u kuću u Dubravi, držali u nezaključanom ormaru u prizemlju kuće dok se u sobi u metalnoj otključanoj kutiji nalazila i reprodukcija revolvera s pripadajućim streljivom kojeg je osumnjičeni legalno posjedovao.

Nadalje, u više soba u više nezaključanih ormara, na noćnom ormariću i na podu sobe držali su 907 komada streljiva za vatreno oružje, 197 komada inicijalnih kapisli za pušku, 299 komada malokalibraskog streljiva, 10 patroni za signalni pištolj, 266 komada olovnih kuglica za pušku i 2016 komada dijabola za zračnu pušku, a koje su osumnjičene osobe posjedovale legalno kao i zračnu pušku koju su ilegalno posjedovali te plinski pištolj i japanski samurajski mač sa zaštitnim koricama. Sve oružje i streljivo svakodnevno je bilo dostupno maloljetnoj djeci i unucima osumnjičenih osoba te su na taj način ugrozili život i sigurnost maloljetne djece i unuka.

U rujnu 2022. godine su, sumnja se, svojim maloljetnim unucima učinili dostupnima reprodukciju vatrenog oružja za koju su im dozvolili da ju drže u rukama i igraju se japanskim samurajskim mačem.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su temeljem naredbe nadležnog suda obavili pretragu kuće u Dubravi te su od osumnjičenih osoba oduzeli oružje koje su ilegalno posjedovali kao i oružje koje su legalno posjedovali.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu redovnim putem Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok je protiv 57-godišnjaka podnijet i optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 27 stavka 2, članka 28 stavka 1 i članka 8 stavka 1 točke 1 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

sjever.hr

25.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.