Now Reading:
Općina Pušća i dalje visoko prema stupnju razvijenosti: „Mjesto među najrazvijenijima zaslužili smo zahvaljujući našim mještanima”
Full Article 50 second read

Općina Pušća i dalje visoko prema stupnju razvijenosti: „Mjesto među najrazvijenijima zaslužili smo zahvaljujući našim mještanima”

Općina Pušća i dalje je u VII. kategoriji jedinica lokalne i regionalne samouprave prema stupnju razvijenosti od ukupno osam kategorija, među kojima su najmanje razvijene jedinice u prvoj kategoriji, a najrazvijenije općine i gradovi u najvišoj, osmoj kategoriji.

U VII. kategoriji Općina Pušća zadržala se u društvu Crikvenice, Dugog Rata, Ivanić Grada, Krapine, Karlovca, Korčule, Lovrana, Osijeka, Preloga, Primoštena, Šibenika te drugih općina i gradova koje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU ocijenilo iznadprosječnima prema indeksu razvijenosti.

– Naša općina poziciju među najrazvijenijima u Hrvatskoj zaslužila je zahvaljujući svojim mještanima jer se možemo pohvaliti mladim i visokoobrazovanim stanovništvom, s obzirom da se prilikom ocjenjivanja razvijenosti mjere stupanj obrazovanja stanovništva i indeks starenja, ali drugi pokazatelji poput prosječnog prihoda i dohotka po stanovniku, prosječne stope nezaposlenosti i općeg kretanja stanovništva – poručili su iz Općine Pušća.

sjever.hr
24.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.